Orban anunţă că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor şi stimulente pentru profesori: „Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli"

  • Premierul Ludovic Orban susţine că nu sunt posibile creşteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% şi pentru stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.
  • Ludovic Orban a declarat duminică la Iaşi că PNL este pregătit pentru orice altă situaţie astfel încât să împiedice ca PSD să facă rău României.
1449 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor şi stimulente pentru profesori: „Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli"

Orban anunţă că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor şi stimulente pentru profesori: „Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli"

„Ne vom bate în plenul Camerelor reunite astfel încât să retrimitem spre comisia de buget-finanţe raportul. Sunt convins că printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formaţiuni politice, care au dat dovadă de raţionalitate şi de legătură cu realitatea economică, vom reuşi acest lucru”, a spus Orban.

Acesta a arătat că în toată lumea sunt ecouri negative ale acelei „faimoase comisie de buget – finanţe” şi că există un feed-back foarte îngrijorător în urma deciziei luate de PSD de majorare a pensiilor cu 40% şi de acordare de stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

„Nu sunt posibile aceste creşteri de cheltuieli. PSD a generat cheltuieli de 6,5% din PIB suplimentare şi, în acelaşi timp, a modificat şi plafonul maxim de îndatorare raportat la PIB, de la 44% la 40%. Adică a generat cheltuieli suplimentare şi a interzis posibilitatea obţinerii de finanţări pentru susţinerea acestor cheltuieli. Adică a pus bazele unui faliment”, a explicat premierul.

Orban a adăugat că PNL nu poate accepta ca PSD „să îşi bată joc de ţară şi să conducă România spre nicăieri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici