Orban: Atacarea la CCR a legii carantinei este un atac împotriva drepturilor fundamentale

  • Ludovic Orban a declarat că atacarea la CCR a Legea carantinei de către Avocatul Poporului i se pare „un atac împotriva drepturilor fundamentale ale României”
  • El a reamintit şi de cele trei săptămâni de vid legislativ în privinţa carantinei şi a izolării
2728 afișări
Imaginea articolului Orban: Atacarea la CCR a legii carantinei este un atac împotriva drepturilor fundamentale

Orban: Atacarea la CCR a legii carantinei este un atac împotriva drepturilor fundamentale

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după ce Avocatul Poporului a atacat la CCR Legea carantinei, că „persistenţa asta” i se pare că este „un atac împotriva drepturilor fundamentale ale României”.
 
„Persistenţa asta în a ataca legi fundamentale care permit guvernului şi autorităţilor sanitare să se lupte împotriva epidemiei mie îmi pare deja un atac împotriva drepturilor fundamentale ale României”, a declarat la începutul şedinţei de guvern Ludovic Orban.
 
El a reamintit şi de cele trei săptămâni de vid legislativ în privinţa carantinei şi a izolării.
 
„După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală, de izolare sau carantinare a pacienţilor diagnosticaţi ca fiind pozitivi, mii de cetăţeni, nu am avut posibilitatera de a lua nicio măsură pentru a putea izola persoanele de conctact ale feicărei persoane diagnosticate pozitiv, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege adoptată de Parlament în urma deciziei CCR, la sesizarea tot a Avocatului Poporului. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care nu o înţeleg”, a adăugat şeful Executivului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici