Orban, despre Green Deal: În domeniul energetic riscăm să pierdem 40% din capacitatea de producţie

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că în cazul în care combustibilii fosili vor fi consideraţi neutilizabili în urma Green Deal, atunci România riscă să piardă 40% producţia energetică. Premierul a mai precizat că gândirea care trebuie adoptată trebuie să fie pe termen "nu foarte lung".

4601 afișări
Imaginea articolului Orban, despre Green Deal: În domeniul energetic riscăm să pierdem 40% din capacitatea de producţie

Orban, despre Green Deal: În domeniul energetic riscăm să pierdem 40% din capacitatea de producţie

"În ceea ce priveşte Green Deal sigur că stabilirea obiectivelor extrem de ambiţioase la nivel european şi anume de a realzia o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 55% până în 2030 şi de a asigura neutralitate până în 2050 va asigura nişte efecte asupra tuturor domeniilor economiei în care practic sunt industrii care generează emisii de dioxid de carbon ş iacii va trebui să încercăm să obţinem resurse pentru a putea să ne atingem obiectivele pentru că cel puţin în domeniul energetic există riscul să pierdem până la 40% din capacitatea de producere, dacă ei vor considera combustibili fosili ca neutilizabili", a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri, în cadrul unei dezbateri pe tema strategiei de absorbţie a fondurilor europene.

Premierul a subliniat că până în 2030, trebuie găsite soluţii de a produce energie car să diminueze emisiile de gaze cu efect de seră.

"Oricum cărbunele este condamant ca şi resursă energetică iar aici gândirea pe care trebuie să o avem trebuie să o avem pe termen nu foarte lung, aproximativ orizontul 2030, să găsim soluţii de producere a energiei care să diminueze emisiile de gaze care generează efectul de seră", a conshis premierul.

În cadrul deplasării premierului la Bruxelles, acesta a avut discuţii cu oficiali ai UE, pe subiectul Pactului Ecologic European şi a exprimat punctul de vedere la fondul de tranziţie justă, care trebuie să fie un suport pentru statele membre. Premierul a subliniat importanţa investiţiilor în retehnologizarea companiilor şi de asemenea, introducerea regiunii Valea Jiului în obiectivele Pactului Verde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici