Orban, despre offshore: Obiectivul PNL e o justă împărţire a câştigurilor între stat şi investitori

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că obiectivul partidului cu privire de Legea offshore este o formă a actului normativ prin care să existe o împărţire corectă a câştigurile între statul român şi investitori, iar resursele de gaze naturale să fie utilizate în beneficiul populaţiei.

140 afișări
Imaginea articolului Orban, despre offshore: Obiectivul PNL e o justă împărţire a câştigurilor între stat şi investitori

Orban, despre offshore: Obiectivul PNL e o justă împărţire a câştigurilor între stat şi investitori

"Este inadmisibil ca unicul interlocutor al investitorilor să fie o persoană care nu are nicio calitate în Guvern, iar Liviu Dragnea taie şi spânzură, care decide cum trebuie să arate acest proiect de lege. Obiectivul PNL prin această lege e unul foarte simplu. Să existe o justă împărţire a câştigurilor între statul român şi investitori, iar resursele şi câştigurile statutului român din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră să fie utilizate în beneficiul oamenilor, prin amendamentele depuse de PNL la Legea offshore", a afirmat Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv care a avut loc, luni, la Parlament.

Liderul liberal a adăugat că o altă propunere a PNL la Legea offshore ar fi reluarea observaţiilor preşedintelui Klaus Iohannis în cererea de reexaminare.

"O a doua axă e susţinerea investiţiilor în companiile de profil care foloseşte gazul natural ca resursă. De asemenea, insistăm pe reluarea observaţiilor preşedintelui României cuprinse în cererea de reexaminare şi anume justa împărţire între investitori şi statul român şi asigurarea predictibilităţii legii", a completat preşedintele PNL.

Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu au reuşit încă să ajungă la un consens cu privire la forma finală a Legii offshore care se află în procedură parlamentară la Camera Deputaţilor, for decizional pe proiectul de lege. Astfel, în aceste zile vor exista mai multe întâlniri cu liderii grupurilor parlamentare de la toate partidele, iar Ministerul de Finanţe va oferi simulări cu cifre şi un studiu de impact pe Legea offshore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici