Video Orban, despre OUG pe amnistie şi graţiere: Nu am îndoială că Iohannis i-a atras atenţia lui Dăncilă

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că, deşi nu cunoaşte conţinutul discuţiilor din cadrul întâlnirii preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Viorica Dăncilă, cu siguranţă şeful statului i-a atras atenţia prim-ministrului legat de un posibil OUG pentru amnistie şi graţiere.

613 afișări

Întrebat dacă, în opinia sa, ar fi trebuit să discute preşedintele cu premierul despre OUG pe amnistie şi graţiere, Ludovic Orban a răspuns: „Am convingerea că s-a discutat, nu am nicio îndoială în privinţa asta că domnul preşedinte i-a atras atenţia doamnei prim-ministru, chiar dacă nu cunosc conţinutul acestor discuţii, dar sunt convins că preşedintele – care întotdeauna a manifestat o preocupare şi o atitudine extrem de fermă în privinţa măcelăririi legilor Justiţiei şi în privinţa emiterii unor acte normative care să afecteze regimul drepturilor şi libertăţilor – a avut întotdeauna o atitudine fermă”.

În ceea ce priveşte lipsa unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, după întâlnirea Iohannis-Dăncilă, liderul liberal a că „probabil nu a simţit nevoia să comunice pe temele pe care le-a avut cu doamna Dăncilă”.

Chestionat dacă, în şedinţa de joi, Guvernul ar putea emite o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, Ludovic Orban a spus că speră ca Executivul „să nu îndrăznească să facă o asemenea ticăloşie”.

„Sincer nu cred că se va emite (pe amnistie şi graţiere - n.r.). Oricum am tras semnale extrem de serioase, sper să nu îndrăznească totuşi să comită o asemenea ticăloşie care ar arunca România în aer. Oricât de deplasat, oricât de disperat ar fi Dragnea, aici e vorba de mulţi actori instituţionali care ei vor răspunde în cazul în care se va lua o astfel de decizie şi care îşi vor asuma o răspundere imensă în plan personal. Şi nu mi se pare că mulţi dintre ei sunt dispuşi să facă lucrul respectiv”, a completat Orban.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit miercuri, la ora 10.00, cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Întâlnirea de miercuri dimineaţă între prim-ministrul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis a avut loc şi în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii că Executivul ar vrea să adopte o OUG pentru graţiere şi amnistie.

După întrevedere, Guvernul a anunţat, într-un comunicat de presă, că Dăncilă şi Iohannis au discutat despre stadiul pregătirilor pentru preluarea României a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din ianuarie 2019.

Membrii Cabinetului Dăncilă se vor reuni în şedinţă joi, de la ora 13.00, la Palatul Victoria.

În această săptămână, au apărut informaţii în spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar vrea o OUG pentru pentru graţiere şi amnistie. Ar fi ultima săpămână în care Cabinetul Dăncilă ar putea emite ordonanţe de urgenţă, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesară convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioară.

Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au infirmat informaţiile potrivit cărora Executivul ar avea intenţia adoptării unei astfel de ordonanţe de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici