Orban, despre posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului: Da, cu siguranţă / Motivele pentru care PNL va depune săptămâna viitoare moţiune contra ministrului Sănătăţii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Botoşani, că, în actuala sesiune parlamentară, partidul pe care îl conduce va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, precizând că săptămâna viitoare PNL va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii.

368 afișări
Imaginea articolului Orban, despre posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului: Da, cu siguranţă / Motivele pentru care PNL va depune săptămâna viitoare moţiune contra ministrului Sănătăţii

Orban, despre posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului: Da, cu siguranţă / Motivele pentru care PNL va depune săptămâna viitoare moţiune contra ministrului Sănătăţii

Întrebat dacă PNL va depune, în actuala sesiune parlamentară, o moţiune împotriva Guvernului, Ludovic Orban a răspuns: “Da, cu siguranţa”. Preşedintele PNL a anunţat că, săptămâna viitoare, liberalii vor depune la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

“România este cred că singura ţară a Uniunii Europene unde se mai moare de gripă, avem 134 de decese care sunt cauzate de gripă, avem decese care sunt cauzate de rujeolă. Starea este absolut catastrofală în sistemul de sănătate, iar din acest motiv am decis să depunem moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, în condiţiile în care solicităm ca ministrul să plece acasă, evident, de mână cu Olguţa Vasilescu, care este iniţiatoare proiectului de act normativ privind regulamentul sporurilor şi creşterile salariale”, a spus Orban.

Preşedintele PNL a criticat şi modul cum sunt trataţi medicii de familie, despre care spune că au fost transformaţi “în birocraţi”.

“În toate ţările europene,din bugetul de sănătate, din asigurări de sănătate, o cotă de minim 10 la sută, deşi media este în jur de 13% -14 % la nivel european se duce către medicina de familie. La noi, alocările din bugetul asigurărilor sociale către medicina de familie sunt de 5,8%. Medicii de familie au fost transformaţi în birocraţi, peste 50 la sută din timpul pe care şi-l petrec, nu şi-l petrec ca să îşi exercite profesia, ci şi-l petrec numai ca să scrie hârţoage care le sunt solicitate de cei de la minister sau de cei de la Casa de Sănătate”, a mai spus preşedintele Partidului Naţional Liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici