Orban: Există propunerea creşterii contribuţiei UE de la 85% la 95% în ce priveşte cofinanţarea

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat miercuri că există o propunere "foarte avansată" de creştere a nivelului contribuţiei UE cu 10% - de la 85% la 95% - în ce priveşte cofinanţarea proiectelor, ceea ce ar reduce impactul bugetar asupra bugetului de stat pe 2012.

173 afișări
Imaginea articolului Orban: Există propunerea creşterii contribuţiei UE de la 85% la 95% în ce priveşte cofinanţarea

Orban: Există propunerea creşterii contribuţiei UE de la 85% la 95% în ce priveşte cofinanţarea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Există în momentul de faţă o propunere foarte avansată privind posibilitatea ridicării nivelului contribuţiei UE cu zece puncte procentuale, ceea ce în mod clar - dacă această propunere va fi acceptată şi se pare că este un acord în Consiliu, mai trebuie Parlamentul European să se pronunţe - ne va uşura activitatea în 2012 şi ne va permite, prin reducerea contribuţiei, deci a acelei cofinanţări, şi din punct de vedere bugetar să stăm într-o poziţie mai bună", a spus Leonard Orban.

El a spus că, dacă va fi aprobată această propunere, în 2012 se va opera cu o contribuţie a UE de până la 95% şi a apreciat că acest lucru ar fi o veste bună şi pentru bugetul de stat pentru 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici