Orban, în Parlament: În construcţia bugetară pe care o pregătim nu vom creşte taxele şi impozitele/ Ciolacu, premierului: Aţi scos România din Europa. În ianuarie, FMI va fi aici

  • Premierul Ludovic Orban a declarat, în plenul Parlamentului, unde prezintă un raport referitor la bugetul de stat, că nu sunt prevăzute creşteri de taxe şi impozite în 2021.
  • El a reproşat Parlamentului adoptarea unor legi care generează cheltuieli fără a asigura resursele financiare necesare.
  • În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a atacat dur, luni, pe premier, afirmând că din cauza Guvernului pe care îl conduce, România a fost scoasă din Europa, ca plan economic şi testare. Ciolacu e convins că în ianuarie, FMI va veni în România.
424 afișări
Imaginea articolului Orban, în Parlament: În construcţia bugetară pe care o pregătim nu vom creşte taxele şi impozitele/ Ciolacu, premierului: Aţi scos România din Europa. În ianuarie, FMI va fi aici

Ludovic Orban, în Parlament: În construcţia bugetară pe care o pregătim nu vom creşte taxele şi impozitele/ Ciolacu, premierului: Aţi scos România din Europa. În ianuarie, FMI va fi aici

Premierul Ludovic Orban spune, în plenul Parlamentului, unde prezintă un raport referitor la bugetul de stat, că nu sunt prevăzute creşteri de taxe şi impozite. El reproşează Parlamentului adoptarea unor legi care generează cheltuieli fără a asigura resursele financiare necesare.

„În construcţia bugetară pe care o pregătim nu vom creşte taxele şi impozitele. Orice creştere de venituri pe care o vom include în construcţia bugetară va avea la bază creşterea economică, o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor pe baza unei eficientizări a activităţii ANAF, pe baza digitalizării activităţii de colectare a taxelor şi impozitelor şi pe baza lovirii evaziunii fiscale, acolo unde ea există”, spune Ludovic Orban.

El mai spune că vor fi asiguraţi bani pentru creşterea pensiilor şi pentru a face faţă cheltuielilor de personal şi cheltuielilor sociale.

Totodată, Orban reproşează Legislativului adoptarea unor legi fără a exista resursele financiare necesare.

„Vă mărturisesc că munca noastră este îngreunată de faptul că, din păcate, foarte multe legi adoptate au generat cheltuieli suplimentare fără a fi asigurate resursele financiare pentru a putrea susţine aceste cheltuieli. Este extrem de greu, mai ales într-un an de crioză economică generată de pandemia de coronavirus să se adiopte noi şi noi acte care să genereze creşteri de cheltuieli fără să existe niciun fel de bază în veniturile bugetului”, adaugă premierului.

 

Ciolacu, lui Orban: Aţi scos România din Europa. În ianuarie, FMI va fi aici

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a atacat dur, luni, pe premierul Ludovic Orban, în Parlament, afirmând că din cauza Guvernului pe care îl conduce, România a fost scoasă din Europa, ca plan economic şi testare. Ciolacu e convins că în ianuarie, FMI va veni în România.

Ciolacu a spus că Guvernul Ludovic Orban va creşte TVA şi impozitele dacă rămâne la guvernare.

„Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum guvernul său va creşte impozitele pentru oamenii care muncesc în România. Orice român a înţeles de ce Ludovic Orban şi Guvernul său incompetent nu fac public bugetul. Dacă rămân la guvernare vor mări TVA-ul şi vor vinde tot ce a mai rămas de preţ în patrimoniul statului, toate companiile româneşti profitabile. Vor face singurul lucru pe care îl ştiu: să taie salariile, să facă concedieri”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta este convins că în ianuarie 2021, România va semna un nou acord cu FMI.

„Sunt convins că în ianuarie FMI-ul va fi aici dacă acest guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie. Deja s-au împrumutat pe bandă rulantă. Împrumuturi de 1.000 de euro pe secundă, timp de 10 luni de zile, împrumuturi care vor fi plătite de copiii care astăzi nu merg la şcoală, pentru că aşa a vrut acest guvern”, acuză liderul PSD.

Ciolacu îl acuză pe Orban că a minţit în toată activitatea guvernamentală şi a lăsat românii pe cont propriu, iar România a fost scoasă din Europa.

„Domnule Orban, ce încredere mai pot avea românii în guvernul pe care îl conduceţi? I-aţi minţit de atâtea ori! Sunteţi singurul guvern din istorie care a trecut bugetul ţării prin asumare, aţi spus că aveţi bani în buget pentru toţi. Aţi minţit! Pentru copii, pentru profesori, pentru pensionari, nu aţi mai avut bani, nici pentru antreprenori, nici pentru fermieri. I-aţi lăsat să se descurce pe cont propriu, pentru că aţi furat banii. În timp ce-i ţineţi pe români închişi în casă, în timp ce le spuneţi că totul va fi bine, că vor fi în siguranţă, că vă ocupaţi de sănătatea lor. Domnule Orban, dumneavoastră sunteţi adevăratul răspândac al sărăciei. (...) Sunteţi corupţi până în măduva oaselor. Aţi furat până şi măştile pensionarilor, măştile care trebuiau să ajungă la cei mai vulnerabili dintre români, la cei care nu au ce mânca. Aţi furat tabletele copiilor, aţi furat până şi ventilatoarele care acum ar fi putut salva vieţi omeneşti, aţi scos total România din Europa, nu doar în privinţa testării sau a şcolilor pe care le ţineţi închise, dar şi a modelului economic european”, a mai acuzat Ciolacu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
buget,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici