Orban, înaintea votului pentru învestirea Guvernului: Estimarea noastră e că putem obţine între 237 şi 243 de voturi

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că estimează că va obţine între 237 şi 243 de voturi la învestirea Guvernului, în plenul reunit de luni. El a adăugat că, în ciuda boicotului anunţat de PSD, are încredere că Guvernul său va obţine cel puţin 233 de voturi, necesare învestirii.

1336 afișări
Imaginea articolului Orban, înaintea votului pentru învestirea Guvernului: Estimarea noastră e că putem obţine între 237 şi 243 de voturi

Orban, înaintea votului pentru învestirea Guvernului: Estimarea noastră e că putem obţine între 237 şi 243 de voturi

„După datele pe care le avem astăzi estimarea noastră este că putem obţine între 237 şi 243 de voturi. După discuţiile pe care le-am purtat, după analiza prezenţei, maia ales în grupurile parlamentare, sunt încrezător, în ciuda boicotului ruşinos al PSD, pe care nu îl înţelegem. E un mod urât de a ieşi din scenă. În ciuda boicotului am încredere că vom reuşi mâine. Nu pot să accept ca PSD să facă evaluarea candidaţilor pe care i-am propus pentru fiecare fiecare Minister în parte”, a spus Ludovic Orban, duminică.

Parlamentarii se întrunesc, luni, de la ora 14:00, în şedinţă comună de plen, pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puţin 233 de voturi, pe care premierul desemnat susţine că le are.

Marţi şi miercuri au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniştrilor desemnaţi pentru a face parte din Guvernul Orban. Din cei 16 miniştri propuşi, trei dintre ei, respectiv Florin Cîţu, propus la Finanţe, Ion Ştefan, propunerea pentru Dezvoltare şi Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Ludovic Orban a afirmat, însă, că avizul din comisii este consultativ şi că nu îi va schimba pe miniştri care au primit aviz negativ.

 

Taguri:
orban,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici