Orban: Sesizez Parchetul ICCJ cu privire la falsul din declaraţiile de avere comis de Ponta

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că, întrucât ANI nu i-a răspuns la sesizare, a decis să depună o plângere la Parchetul de pe lângă ICCJ împotriva premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de ”fals în declaraţii” la completarea declaraţiilor de avere.

595 afișări
Imaginea articolului Orban: Sesizez Parchetul ICCJ cu privire la falsul din declaraţiile de avere comis de Ponta

Ludovic Orban (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

”Am luat decizia de a sesiza Parchetul de pe lângă ICCJ privitor la comiterea infracţiunii de fals în declaraţii de către Victor Ponta, cu ocazia completării declaraţiei de avere în mod mincinos. Victor Ponta este împreună cu familia sa proprietarul a şapte case şi a multor altor proprietăţi care nu sunt înscrise în declaraţia de avere în integralitatea lor. Iar omiterea includerii timp de 4 ani în declaraţia de avere a întregii averi deţinută de Victor Ponta împreună cu familia sa constituie infracţiunea de fals în declaraţii, care este prevăzută în Codul penal”, a spus Orban.

Vicepreşedintele PNL a susţinut că a luat această decizie deoarece Agenţia Naţională de Integritate nu a dat vreun răspuns la sesizarea sa depusă în urmă cu două săptămâni.

”Vreau să-i dau jos masca lui Victor Ponta, care este parte la putregaiului din PSD. Victor Ponta este putred şi de bogat, dar şi de corupţie. Aproape nu există mare afacere de corupţie cu care Victor Ponta să nu aibă legătură”, a mai declarat Orban.

El a menţionat că va depune plângerea în cursul zilei de joi.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban anunţa, în 7 octombrie, în faţa sediului Agenţiei Naţionale de Integritate, că depus o sesizare pentru cercetarea premierului Victor Ponta şi a soţiei acestuia, Daciana Sârbu, pentru că cei doi nu ar fi declarat împreună şapte case pe care le-ar deţine.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, declara, în 10 octombrie, că sesizarea depusă de Ludovic Orban cu privire la averea premierului Victor Ponta şi a soţiei acestuia, Daciana Sârbu, este gestionată la fel ca oricare alta care ajunge la ANI.

"Sesizarea depusă de domnul Ludovic Orban a fost înregistrată la Agenţia Naţională de Integritate şi este gestionată la fel ca orice altă sesizare", a spus preşedintele ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici