Palmer: Susţin interzicerea folosirii tehnologiei pe bază de cianuri în mineritul cu aur şi argint

Ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, a declarat că susţine interzicerea utilizării tehnologiei pe bază de cianurare în mineritul cu aur şi argint şi în acest sens a trimis Parlamentului punctul de vedere al Ministerului Mediului, dar Guvernul încă analizează adoptarea unei poziţii.

487 afișări
Imaginea articolului Palmer: Susţin interzicerea folosirii tehnologiei pe bază de cianuri în mineritul cu aur şi argint

Palmer: Susţin interzicerea folosirii tehnologiei pe bază de cianuri în mineritul cu aur şi argint (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

Afirmaţia a fost făcută de ministrul Mediului în contextul în care jurnaliştii prezenţi, miercuri, la Guvern, au întrebat-o dacă a emis un punct de vedere aşa cum i-a fost solicitat de către Parlament.

"Poziţia mea am exprimat-o, am dat punctul meu de vedere către Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul. Poziţia Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor este că susţine acel amendament de interzicere a folosirii tehnologiei pe bază de cianurare în mineritul cu aur şi argint, dar la nivel de Guvern discutăm toate aceste puncte de vedere şi se va adopta o poziţie care în clipa de faţă este în lucru", a spus Cristina Paşca Palmer.

O propunere legislativă pentru modificarea Legii minelor nr.85 din 23 martie 2003 privind interzicerea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri semnată de deputatul independent Remus Cernea şi susţinută de mai mulţi aleşi de la toate partidele se află pe masa Parlamentului din noiembrie 2013, fiind respinsă de Senat în luna decembrie a aceluiaşi an. Propiectul este blocat din acel moment la nivelul comisiilor din Camera Deputaţilor, for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici