Parlamentarii ALDE au fost informaţi că s-ar putea convoca sesiune extraordinară

Liderul grupului ALDE din Senat, Ionuţ Sibinescu, a declarat luni pentru MEDIAFAX că toţi parlamentarii formaţiunii au fost informaţi că în ultima săptămână de vacanţă ar putea fi convocată o sesiune extraordinară pentru rediscutarea proiectelor aflate în analiza CCR.

830 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii ALDE au fost informaţi că s-ar putea convoca sesiune extraordinară

Parlamentarii ALDE au fost informaţi că s-ar putea convoca sesiune extraordinară

„În momentul în care am plecat în vacanţă, într-adevăr, aşa s-a discutat, că în ultima săptămână din vacanţa parlamentară s-ar putea convoca sesiune extraordinară. Aşa am fost informaţi toţi senatorii şi deputaţii”, a declarat Ionuţ Sibinescu pentru MEDIAFAX.

„De ce s-a vorbit la vremea respectivă că s-ar putea convoca o sesiune extraordinară? S-a ţinut cont de faptul că până atunci s-ar putea pronunţa Curtea Constituţională pe multele sesizări care au fost făcute pe parcursul sesiunii parlamentare precedente, şi atunci să luăm act ca să punem în operă hotărârile Curţii”, a adăugat el.

Potrivit liderului senatorilor ALDE, la vremea respectivă nu s-a discutat despre legea offshore pentru că „nu era pe agendă".

„Referindu-ne la legea offshore, poziţia ALDE a fost exprimată de purtătorul de cuvânt, dl Vosganian, în sensul că anumite aspecte ale acelei legi trebuie rediscutate", a precizat Sibinescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis, Parlamentului, spre reexaminare, pe 2 august, legea offshore care reglementează măsurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră. Şeful statului susţine că un astfel subiect este unul de interes maxim pentru România, iar o asemenea lege trebuie să asigure un echilibru şi o echitate în ceea ce priveşte beneficiile atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. Iohannis critică lipsa de predictibilitate şi stabilitate a Legii offshore, în forma trimis spre promulgare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat pe 22 iulie că se poartă discuţii pentru o posibilă Ordonanţă de Urgenţă pentru legea offshore.

De asemenea, pe 18 iulie, Curtea Constituţională a admis toate sesizările formulate de Opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii, motivând că un astfel de Fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de guvern. Viciile de neconstituţionalitate ale Legii privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii afectează întregul act normativ, iar FSDI trebuia înfiinţat printr-o hotărâre a Guvernului, nu prin procedură parlamentară, se arată în motivarea publicată ulterior pe site-ul Curţii Constituţionale a României.

Preşedintele Klaus Iohannis a sesizat CCR, în vacanţa parlamentară, cu privire la Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, cu privire la legea care interzice modificarea limitelor teritoriale ale localităţilor dacă se modifică ponderea cetăţenilor care aparţin unei minorităţi etnice, dar şi cu privire la Legea privind Codul administrativ al României şi Legea privind Statutul aleşilor locali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici