Parlamentarii PDL au fost convocaţi la o întâlnire cu Boc, după o discuţie Băsescu-Boc-lideri PDL

Parlamentarii PDL au fost convocaţi, prin SMS, la o întâlnire cu premierul Emil Boc, luni, la ora 15.00, după ce şeful Guvernului şi alţi lideri ai partidului au avut, duminică seară, o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

1027 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PDL au fost convocaţi la o întâlnire cu Boc, după o discuţie Băsescu-Boc-lideri PDL

Parlamentarii PDL au fost convocaţi la o întâlnire cu Boc, după o discuţie Băsescu-Boc-lideri PDL (Imagine Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întâlnirea are loc după ce, duminică seară, preşedintele Traian Băsescu a avut o discuţie cu premierul Emil Boc şi cu alţi lideri PDL, au precizat aceleaşi surse.

Emil Boc nu a făcut nicio declaraţie la sosirea la Parlament.

În schimb, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a susţinut că subiectul întâlnirii îl reprezintă priorităţile legislative ale sfârşitului de sesiune, respectiv Legea minorităţilor naţionale şi modificările la Statutul funcţionarilor publici.

Surse din partid au declarat, însă, pentru MEDIAFAX, că tema întâlnirii o reprezintă intenţia de reorganizare administrativă a ţării, care va duce la reducerea drastică a numărului de posturi alese sau numite la nivel local, ceea ce a stârnit nemulţumiri în partid. Nemulţumirile au fost accentuate de faptul că această intenţie vine pe fondul demersurilor pentru modificarea Constituţiei, care presupune Parlament unicameral cu 300 de aleşi, au precizat aceleaşi surse.

Potrivit acestora, premierul Emil Boc doreşte să liniştească spiritele în partid, fiind aşteptat să vină cu un mesaj "pentru a strânge rândurile".

Conform surselor citate, subiectul reorganizării administrative a ţării a fost discutat, de altfel, la întâlnirea de duminică seară dintre preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi lideri ai PDL.

Luni dimineaţă, BPN al PDL a mandatat conducerea partidului să discute cu partenerii din coaliţie pentru elaborarea unui proiect de act normativ pentru reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, după cum a anunţat Gheorghe Flutur.

Surse din partid susţin că intenţia conducerii PDL este ca Guvernul să definitiveze chiar în această săptămână proiectul privind reorganizarea administrativă a ţării.

Dacă legea va fi adoptată în varianta susţinută de Traian Băsescu şi de PDL, România va avea opt regiuni, care se vor numi tot "judeţe". Totodată, vor fi desfiinţate actualele consilii judeţene şi prefecturi, întrucât va exista doar o structură administrativă pe judeţ, au relatat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici