Parlamentarii PDL se vor întâlni duminică seară la Snagov cu premierul şi membri ai Cabinetului

Parlamentarii PDL se vor întâlni duminică seară, la Snagov, cu premierul Emil Boc şi membri ai Cabinetului într-o reuniune informală în cadrul căreia vor discuta despre asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile de austeritate, au declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse politice.

29 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PDL se vor întâlni duminică seară la Snagov cu premierul şi membri ai Cabinetului

Parlamentarii PDL se vor întâlni duminică seară la Snagov cu premierul şi membri ai Cabinetului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, parlamentarii vor discuta cu membrii Cabinetului Boc despre măsurile de austeritate care urmează să fie aplicate în perioada următoare şi care au determinat numeroase proteste sociale, unele chiar violente.

Membrii Executivului caută încă de joi soluţii alternative astfel încât să încerce să renunţe la ideea reducerii pensiilor, în principal a celor mici, au precizat sursele citate.

Informaţia privind întâlnirea de duminică a fost confirmată indirect de către parlamentari PDL de Suceava în cadrul conferinţei municipale de alegeri a partidului, în cadrul căreia aceştia şi-au exprimat speranţa că întâlnirea de duminică a grupurilor parlamentare PDL cu reprezentanţii Guvernului, aceştia să reuşească să explice necesitatea adoptării măsurilor de austeritate.

PDL are şapte propuneri care să fie incluse în pachetul de măsuri pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Sulfina Barbu, menţionând scutirea de impozit pe profit pentru investitorii nou înfiinţaţi care investesc un milion de euro.

Potrivit Sulfinei Barbu, propunerile PDL au fost discutate vineri şi acceptate de Ministerul de Finanţe şi urmează să fie analizate de Guvern în şedinţa de duminică. "Aceste propuneri vor fi analizate de Guvern în şedinţa de duminică şi ce se poate se va introduce în pachetul de măsuri şi ce nu, vom face proiect de lege sau ordonanţă de urgenţă", a precizat deputatul PDL.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra legilor privind măsurile de austeritate, luni la ora 16.00 şi ora 17.00, a anunţat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, după şedinţa Birourilor Permanente reunite la care a participat premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici