Parlamentul cere o opinie de la MAE, pe situaţia din Ucraina, pentru a face un proiect de declaraţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că Birourile reunite au decis să solicite un punct de vedere de la MAE, pe tema situaţiei din Ucraina, iar comisiile reunite de politică externă vor întocmi un proiect de hotărâre care să fie dezbătut şi adoptat în plenul reunit.

117 afișări
Imaginea articolului Parlamentul cere o opinie de la MAE, pe situaţia din Ucraina, pentru a face un proiect de declaraţie

Parlamentul cere o opinie de la MAE, pe situaţia din Ucraina, pentru a face un proiect de declaraţie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Vom solicita Ministerului de Externe o opinie cu privire la oportunitatea unei astfel de dezbateri, o opinie de care Parlamentul nu este obligat să ţină cont, dar vrem să avem o opinie, totuşi, în această privinţă", a anunţat Călin Popescu Tăriceanu, despre iniţiativa dezbaterii de către Parlament a situaţiei din Ucraina.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că s-a mai luat decizia solicitării comisiilor de politică externă ale celor două Camere, pentru a dezbate acest subiect şi a întocmi un proiect de declaraţie a Parlamentului.

Preşedintele Senatului a explicat că o declaraţie comună trebuie să aibă în prealabil un proiect al comisiilor de specialitate, pe care să se facă o dezbatere, să se adopte amendamente şi să se adopte în plenul reunit.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici