PDL a semnat un protocol de colaborare cu IRL. Chiliman va fi prim-vicepreşedinte al PDL: "Nu voi intra pe uşa din dos în PNL, ci voi ajunge în partidul în care va ajunge şi PNL"

PDL a semnat, luni, un protocol de colaborare cu Iniţiativa România Liberală, Andrei Chiliman urmând să ocupe funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL şi cea de preşedinte interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti Sector 1.

438 afișări
Imaginea articolului PDL a semnat un protocol de colaborare cu IRL. Chiliman va fi prim-vicepreşedinte al PDL: "Nu voi intra pe uşa din dos în PNL, ci voi ajunge în partidul în care va ajunge şi PNL"

Andrei Chiliman (Imagine: Andrei Pungovschi/ Mediafax Foto)

Chiliman: Nu voi intra pe uşa din dos în PNL, ci voi ajunge în partidul în care va ajunge şi PNL

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, care va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, a declarat, luni, că din interiorul PDL va putea să-şi aducă contribuţia la formarea viitorului partid al dreptei şi că "nu crede că va intra pe uşa din dos" a PNL.

"Nu cred că voi intra pe uşa din dos în niciun partid. Am intrat mereu pe uşa din faţă. Am fost dat afară din PNL şi nu reintru în PNL. Nu înseamnă că voi ajunge în acelaşi partid, voi ajunge într-un partid în care va ajunge şi PNL, o să ajungem împreună", a precizat Chiliman.

El a făcut această declaraţie după ce a fost întrebat dacă prin aderarea lui la PDL nu înseamnă că va intra pe uşa din dos în PNL, având în vedere că PDL şi PNL vor fuziona în acest an. Chiliman a arătat că el a hotărât să se alăture PDL "pentru că timpul este foarte scurt" şi a precizat că a fost dat afară din PNL după şi-a spus viziunea faţă de liberali.

"Am avut o viziune pe care mi-am spus-o, am fost dat afară din PNL, astăzi PNL încearcă să revină exact acolo unde mi-aş fi dorit eu să ajungă, dar clarificările acolo or să mai dureze. M-am hotărât să mă alătur PDL pentru că timpul este foarte scurt şi am convingerea că în interiorul PDL voi putea să-mi aduc aportul inclusiv la formarea viitorului partid al dreptei în România, dacă şi PNL va veni alături de noi", a precizat Andrei Chiliman.

El a mai spus că a fost întotdeauna "un liberal conservator" şi că în discuţii a susţinut întotdeauna că PNL ar fi trebuit să meargă alături de PPE.

Andrei Chiliman a mai spus că nu ştie cum se va numi partidul în urma fuziunii dintre PDL şi PNL, că nu e important ce funcţie va ocupa el, "ci ca dreapta să fie unită". "Nu e important ce funcţie ocupă Chiliman, ci ca dreapta să fie unită", a mai spus Andrei Chiliman.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu reprezentanţii IRL, că BPN al PDL a aprobat în unanimitate protocolul de colaborare şi o serie de măsuri organizatorice cum ar fi cooptarea lui Andrei Chiliman în conducerea PDL, acesta urmând să ocupe funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului şi pe cea de preşedinte interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti Sector 1.

Blaga a arătat că un alt reprezentant al IRL, Vlad Moisescu, va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei PDL Bucureşti, iar Diana Tuşa pe cea de vicepreşedinte al acestei organizaţii.

Vasile Blaga a mai spus că atât PDL cât şi PNL au libertatea de a face demersuri "pentru a întări zona de dreapta" înainte de fuziunea celor două partide. Blaga a arătat că i-a anunţat pe liberali despre semnarea protocolului dintre PDL şi IRL şi "lucrurile sunt pe un făgaş normal". "I-am anunţat, nu am cerut voie. Lucrurile sunt pe un făgaş normal", a adăugat Vasile Blaga.

La rândul său, Andrei Chiliman a declarat că de la înfiinţarea IRL a militat pentru unificarea dreptei sub steagul european al PPE şi că PDL este singurul partid aşezat pe principiile capitalismului contemporan şi a unui stat de drept puternic şi consolidat.

"Ne bucurăm că există discuţii, contacte între PDL şi PNL şi sperăm că după Congresul PNL, clarificator, la care să se ia decizii corecte, sperăm ca cele două partide să meargă împreună mai departe sub aceeaşi siglă, pentru că e nevoie de o singură formaţiune puternică de dreapta în România. Personal, am ales să vin la PDL pentru că PDL reprezintă ceea ce doresc eu pentru România, este un partid de dreapta afiliat la PPE care poate promova politici de dreapta pentru dezvoltarea economică normală a României", a mai spus Chiliman.

El a arătat că "nu s-a bătut pentru funcţii" şi că a acceptat să facă parte din echipa PDL care un proiect pentru România deoarece el şi democrat-liberalii au o viziune comună. "Îi asigură pe locuitorii Sectorului 1 că voi rămâne acelaşi administrator, care va face administraţie în interesul lor şi voi face mai puţină politică poliţianistă", a adăugat Chiliman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici