PDL amână demersul de revocare a lui Geoană

Liderul senatorilor democrat-liberali, Traian Igaş, a anunţat, miercuri, în plen, că PDL dă un răgaz rezonabil preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, pentru a se adresa Curţii Constituţionale, astfel încât Senatul să îşi poată continua activitatea de legiferare.

12 afișări
Imaginea articolului PDL amână demersul de revocare a lui Geoană

PDL amână demersul de revocare a lui Geoană, dându-i acestuia răgaz să se adreseze CC (Imagine: Senat)

Traian Igaş a anunţat că liderii de grupuri au avut o întâlnire şi au ajuns la o concluzie finală, respectiv că PDL doreşte să legifereze, "doreşte să aibă o activitate intensă în Senat şi să nu se ducă într-o altă zonă".

"Vrem să legiferăm şi vrem să avem o anumită stabilitate şi un anumit echilibru în Senatul", a subliniat senatorul PDL.

El i-a cerut lui Geoană să îi lase pe senatori să ia cuvântul şi să nu se repete situaţia de marţi din plen, când unii senatori au solicitat cuvântul pe procedură şi nu le-a fost acordat acest drept regulamentar.

"Prin toate demersurile pe care le-am făcut până acum, nu am încălcat Regulamentul Senatului, nu am încălcat Constituţia şi nici nu intenţionăm să facem acest lucru", a ţinut să precizeze senatorul democrat-liberal.

El i-a cerut lui Geoană să încerce să deblocheze situaţia, astfel încât senatorii să înceapă să legifereze.

Igaş a arătat că este dreptul fiecărui senator să ceară introducerea pe ordinea de zi a unui punct şi nu există vreo obligaţie din partea preşedintelui de şedinţă de a nu supune la vot solicitarea.

El i-a recomandat lui Geoană să apeleze la Curtea Constituţională pentru a se pronunţa asupra demersurilor PDL.

"Nu cred că noi, aici, în Senat, putem să ne substituim Curţii Constituţionale, care se poate pronunţa pe orice act legislativ", a arătat senatorul.

Traian Igaş a spus că PDL dă un răgaz rezonabil preşedintelui Senatului pentru a se adresa Curţii Constituţionale, astfel încât Senatul să îşi poată continua activitatea de legiferare.

Senatorii au revenit, miercuri, în plen, după o pauză de consultări care a durat peste o oră, solicitată imediat după începerea şedinţei.

Pauza de consultări a fost solicitată de liderul grupului PDL din Senat, Traian Igaş, imediat după ce preşedintele Mircea Geoană a anunţat începerea şedinţei plenului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici