PDL cere demisia întregului Guvern. Blaga: Azi am intrat în etapa a doua a loviturii de stat

PDL consideră că se impune demisia de onoare a întregului Guvern, a declarat joi preşedintele partidului, Vasile Blaga, care a susţinut că astăzi s-a intrat "în etapa a doua a loviturii de stat organizate de USL".

1767 afișări
Imaginea articolului PDL cere demisia întregului Guvern. Blaga: Azi am intrat în etapa a doua a loviturii de stat

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Blaga şi-a început declaraţia precizând că "PDL nu a contestat niciodată soluţiile Curţii Constituţionale".

Preşedintele PDL a adăugat că modul în care USL a contestat referendumul la CC prelungeşte criza cu 40 de zile.

"Decizia nu e imputabilă CC, ci Guvernului USL care îşi bate joc de români, de regulile statului român, de statul de drept. Se impune demisia de onoare a întregului Guvern, dacă mai are onoare", a susţinut Vasile Blaga.

El a mai susţinut că astăzi s-a intrat "în etapa a doua a loviturii de stat organizate de USL, prin mistificarea datelor privind numărul cetăţenilor cu drept de vot".

Vasile Blaga a precizat că, mergând pe ideea de astăzi, ar trebui anulate şi alegerile locale.

Blaga a mai spus că de la bun început planul USL viza blocarea revenirii preşedintelui ales la Cotroceni, indiferent de prezenţă, de validarea sau invalidarea referendumului.

El a adăugat că pentru România consecinţele sunt dramatice, arătând că instabilitatea politică a costat până acum 6 miliarde de euro, iar cele 40 de zile care urmează vor costa mult mai mult.

"Pentru păstrarea lui Crin Antonescu pe scaunul de preşedinte interimar, USL este gata să sacrifice România", a susţinut Vasile Blaga.

El a arătat că acţiunile USL au fost instrumentate în pofida recomandărilor liderilor socialiştilor europeni şi că prin ceea ce a făcut astăzi USL "aruncă încă o pată asupra României".

"Este clar pentru toţi românii că pentru instabilitatea politică din România este de vină exclusiv USL, care a ajuns în situaţia de a-şi contesta propriile reguli, şi nu PDL, nu Traian Băsescu", a adăugat Vasile Blaga.

Curtea Constituţională a anunţat oficial că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul.

În acelaşi timp, Curtea Constituţionlă a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici