PDL cere Guvernului ca la rectificare să nu ia bani de la Educaţie

PDL solicită Guvernului Ponta ca la rectificarea bugetară să nu ia bani de la Educaţie şi cere ministrului Educaţiei să facă public raportul privind starea învăţământului românesc şi să-l prezinte Parlamentului, aşa cum prevede legea, a declarat, miercuri, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.

99 afișări
Imaginea articolului PDL cere Guvernului ca la rectificare să nu ia bani de la Educaţie

PDL cere Guvernului ca la rectificare să nu ia bani de la Educaţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Turcan a spus, într-o conferinţă de presă, că o rectificare negativă a bugetului Educaţiei ar putea pune în pericol şi mai mult proiectele din acest sector, aflat la limita subzistenţei.

Ea a mai spus că ministrul Educaţiei trebuia, conform legii, să prezinte în Parlament raportul privind starea învăţământului românesc, dar acesta nu a aplicat legea nici în 2012, nici în 2013.

Turcan a mai spus că ministrul nu a îndeplinit nici cerinţele Consiliului Uniunii Europene şi nu a elaborat nici o strategie pentru creşterea calităţii învăţământului superior.

Ea a arătat că ministrul nu a numit membrii Consiliului Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi a dat dovadă de "incoerenţă în aplicarea legii, lipsă de viziune şi pompierism în gestionarea ministerului".

"PDL solicită guvernului Ponta ca la rectificarea bugetară să nu ia bani de la educaţie. PDL cere ministrului Educaţiei să facă public raportul privind starea învăţământului românesc şi să-l prezinte Parlamentului, cum prevede legea. În caz contrar, ministrul trebuie să-şi prezinte demisia", a spus Turcan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici