PDL îi cere premierului Ponta să îl demită pe Mircea Diaconu

PDL îi solicită premierului Victor Ponta să îl demită pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul PDL Cristian Preda, arătând că acest lucru ar fi necesar pentru a nu exista suspiciuni asupra echipei guvernamentale.

649 afișări
Imaginea articolului PDL îi cere premierului Ponta să îl demită pe Mircea Diaconu

PDL îi cere premierului Ponta să îl demită pe Mircea Diaconu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"PDL solicită primului-ministru demiterea ministrului Culturii pentru că ministrul în funcţie a aflat ieri că va fi extinsă ancheta penală în ceea ce-l priveşte. PDL solicită primului-ministru să-l demită pe ministrul Culturii, astfel încât să nu mai avem o echipă asupra căruia să planeze suspiciuni", a precizat Cristian Preda.

El a arătat că legea este lege pentru toată lumea şi a menţionat faptul că la nivelul Guvernului a existat o problemă de "construcţie" prin faptul că există deja un număr de miniştri care au fost demişi din cauza unor acuzaţii.

Cristian Preda a vorbit despre "numirile problematice" din Guvern, arătând că presa a evocat numirea unor fini ai lui Victor Ponta în diverse funcţii.

"Presa a evocat ieri numirea domnului Claudiu Preoteasa, un fin al primului-ministru, iar la Ministerul de Externe domnul Cazanciuc a fost reconfirmat ca secretar general, care se află în aceeaşi generaţie cu domnul prim-ministru. Cred că într-o situaţie de criză nu e vreme pentru personalizarea relaţiilor, pentru a crea posturi şi cumetrii politice", a adăugat Preda.

El a apreciat că "singura persoană pe care nu o cunoaşte" Victor Ponta este Adrian Grăjdan, fostul şef al ISC.

"Cerem în mod explicit să ne spună adevărul domnul Ponta, şi anume cine l-a recomandat pe domnul Grăjdan. Vrem tot adevărul despre această istorie. Deci, vrem să-l demită pe ministrul Culturii şi să ne spună tot adevărul despre Grăjdan", a adăugat Cristian Preda.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările vizând conflictul de interese în care s-ar fi aflat ministrul Culturii, Mircea Diaconu, şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici