PDL îl împinge pe Adriean Videanu în lupta cu Sorin Oprescu pentru Bucureşti

PDL pregăteşte candidatura lui Adriean Videanu la Primăria Capitalei, acesta fiind împins de partid pentru a intra în luptă cu Sorin Oprescu, scrie ziarul "Gândul", citând surse din formaţiune şi menţionând că fostul edil PDL este favorit într-un sondaj intern.

602 afișări
Imaginea articolului PDL îl împinge pe Adriean Videanu în lupta cu Sorin Oprescu pentru Bucureşti

Sorin Oprescu şi Adriean Videanu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

PDL pregăteşte candidatura lui Adriean Videanu la Primăria Capitalei, fostul edil-şef al Bucureştiului fiind împins de partid pentru a intra în luptă cu Sorin Oprescu. Varianta Videanu este discutată la vârful PDL, după ce sondajul intern realizat de Organizaţia Bucureşti îl dă pe acesta drept favorit între potenţialii candidaţi care ar purta sigla democrat-liberală, au precizat, pentru "Gândul", surse din conducerea partidului.

Sondajul derulat de filiala condusă de către Elena Udrea arată că Adriean Videanu ar fi singurul candidat pedelist cu şanse reale în faţa lui Oprescu, în contextul în care cei înscrişi deja în competiţia internă pentru nominalizarea candidaturii (Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Costică Canacheu) nu ar reuşi să-l ducă pe actualul primar general sub 50% în rezultatele alegerilor. Conform surselor citate, acelaşi sondaj comandat de PDL arată un trend descendent al lui Sorin Oprescu, cifrele indicând totuşi că 60% dintre bucureşteni l-ar vota pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

Aruncarea lui Videanu în lupta electorală ar urma să fie anunţată în primăvară, totul depinzând de dorinţa acestuia de a candida împotriva lui Oprescu. Practic, Adriean Videanu nu a luat încă o decizie în acest sens, întrucât candidatura sa ar presupune şi renunţarea la unele afaceri pe care fostul ministru al Economiei le coordonează, scrie "Gândul".

În cazul unui refuz din partea lui Videanu, democrat-liberalii iau în calcul şi o variantă de rezervă. Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, ar urma să preia candidatura din partea coaliţiei PDL-UNPR, această posibilitate fiind deja discutată de către Elena Udrea cu şeful "progresiştilor", Gabriel Oprea. De altfel, platforma comună PDL-UNPR, pregătită pentru campania din toamna anului viitor a fost anunţată indirect prin declaraţiile Elenei Udrea. Ministrul Dezvoltării a precizat în această săptămână că Piedone va conduce campania PDL-UNPR la locale, transmiţând: "Vă las să vă imaginaţi confruntarea dintre Popescu Piedone şi Miron Mitrea (n.r. coordonatorul campaniei PSD)".

Cert este că, deocamdată, Cristian Popescu Piedone are rezervată candidatura la Primăria Sectorului 4, pe care o conduce din 2008. În privinţa celorlalte sectoare, PDL va conta în primul rând pe primarii pe care îi are deja în funcţie. Liviu Negoiţă (Sectorul 3) şi Cristian Poteraş (Sectorul 6) vor intra în cursă pentru noi mandate, în timp ce în cazul Sectorului 2, susţinerea va fi acordată UNPR-istului Neculai Onţanu.

La Primăria Sectorului 1, democrat-liberalii pregătesc candidatura lui Vasile Gherasim, care va avea sarcina să lupte împotriva lui Andrei Chiliman, în timp ce pentru Sectorul 5 este aşteptată mişcarea primarului Marian Vanghelie. Surse din conducerea PDL au explicat, pentru "Gândul:, că Vanghelie ar urma să primească sprijinul partidului în cazul în care îşi va da demisia din PSD şi îl va urma pe Mircea Geoană.

Luptele din culisele PDL Bucureşti au început să iasă la suprafaţă zilele acestea. Eurodeputatul PDL Cristian Preda, dat drept potenţial candidat la Primăria Capitalei, l-a atacat dur pe Piedone, criticând şi anunţul făcut de către Elena Udrea: "Cred că asocierea cu Piedone e o eroare capitală. La fel cum e şi o asociere electorală cu UNPR: una e colaborarea la guvernare cu un grup care asigură majoritatea în Camere şi alta e asocierea electorală cu un partid care se declară de stânga, deşi sprijină un guvern PPE.

Încrederea în PDL nu va fi regăsită prin transferul unor personaje din partide marginale (de genul Piedone) sau prin asocierea cu marginali & transfugi din PSD sau PNL, aşa cum sunt membrii UNPR sau cum ar putea fi partide fondate de Geoană sau Vanghelie, luaţi împreună sau separat". În replică, Udrea i-a transmis lui Cristian Preda că vor discuta la partid, astfel încât să "ajungă la acelaşi punct de vedere".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici