PDL intenţionează să definitiveze Mişcarea Populară până la sfârşitul lui octombrie

PDL intenţionează să constituie rapid Mişcarea Populară, astfel încât aceasta să fie definitivată până la sfârşitul lunii octombrie, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse din partid.

1286 afișări
Imaginea articolului PDL intenţionează să definitiveze Mişcarea Populară până la sfârşitul lui octombrie

PDL intenţionează să definitiveze Mişcarea Populară până la sfârşitul lui octombrie (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, conducerea PDL ar fi discutat luni ca Mişcarea Populară să fie înfiinţată cât mai rapid şi ca la sfârşitul acestei săptămâni să aibă loc o întâlnire cu liderii organizaţiilor judeţene pe această temă.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că va propune în şedinţa BPN al PDL să hotărască odată începerea demersului de constituire a Mişcării Populare, care să fie finalizat la începutul lunii decembrie.

"Voi propune astăzi în BPN să discutăm despre Mişcarea Populară, să hotărâm odată începerea acestui demers politic pe care să îl finalizăm la începutul lunii decembrie", a precizat Frunzăverde înaintea şedinţei BPN. El a spus că PDL generează acest demers şi va da consistenţă acestei mişcări, arătând că este vorba despre o forţă politică foarte bine structurată care va fi practic o alianţă electorală.

Potrivit lui Frunzăverde, din Mişcare Populară ar trebui să facă parte grupări politice, reprezentanţi ai societăţii civile, ONG-uri, grupări sindicale, dacă vor dori, dar şi persoane fizice.

El a mai spus că principalul obiectiv al Mişcării Populare ar fi coagularea forţelor de centru-dreapta şi deschiderea spre societatea românească. Frunzăverde a arătat că există discuţii în interiorul partidului pe această temă şi crede că de acum acest demers va fi mai clar.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, luni, că Mişcarea Populară este viabilă dacă îi adună sub o umbrelă pe toţi cei care au demonstrat şi vor să se implice în modernizarea statului şi nu este viabilă dacă e doar un proiect electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici