Peste 10.000 de soldaţi ruşi se întorc la baze după exerciţii în apropiere de Ucraina . Rusia neagă că ar pregăti invadarea Ucrainei

Peste 10.000 de soldaţi ruşi se întorc la bazele lor permanente după exerciţii de o lună în apropiere de Ucraina, anunţă Reuters, citând agenţia de presă Interfax şi armata rusă.

5112 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de soldaţi ruşi se întorc la baze după exerciţii în apropiere de Ucraina . Rusia neagă că ar pregăti invadarea Ucrainei

Peste 10.000 de soldaţi ruşi se întorc la baze după exerciţii în apropiere de Ucraina . Rusia neagă că ar pregăti invadarea Ucrainei

Interfax a precizat că exerciţiile au avut loc în mai multe regiuni din apropierea Ucrainei, inclusiv în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, precum şi în regiunile sudice ruseşti Rostov şi Kuban.

Desfăşurarea de către Rusia a zeci de mii de trupe în nordul, estul şi sudul Ucrainei a alimentat temerile Kievului şi ale capitalelor occidentale că Moscova plănuieşte un atac.

Rusia neagă orice astfel de planuri, spunând că are nevoie de promisiuni din partea Occidentului - inclusiv de o promisiune din partea NATO de a nu extinde alianţa spre est, spre graniţele ruseşti - deoarece propria securitate este ameninţată de legăturile tot mai strânse ale Ucrainei cu alianţa occidentală.

De asemenea, Moscova spune că îşi poate desfăşura trupele pe teritoriul său aşa cum consideră necesar.

Estimările privind numărul de trupe ruseşti recent mutate mai aproape de Ucraina variază de la 60.000 la 90.000, iar un document al serviciilor de informaţii americane sugerează că acest număr ar putea fi mărit până la 175.000.

"O etapă de coordonare a luptei a diviziilor, a echipajelor de luptă, a escadroanelor la unităţile motorizate... a fost finalizată. Peste 10.000 de militari... vor mărşălui spre dislocarea lor permanentă de pe teritoriul zonei de exerciţii a armelor combinate", a declarat armata, citată de Interfax.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici