Petre Tobă pleacă de la Ministerul Afacerilor Interne. Preşedintele Iohannis a semnat decretul de încetare a raporturilor de serviciu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului- general de poliţie Petre Tobă - fost titular al portofoliului Internelor - cu Ministerul Afacerilor Interne.

3692 afișări
Imaginea articolului Petre Tobă pleacă de la Ministerul Afacerilor Interne. Preşedintele Iohannis a semnat decretul de încetare a raporturilor de serviciu

Petre Tobă şi-a încetat raporturile de serviciu cu MAI

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 29 decembrie a.c., decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor general de poliţie Tobă Petre cu Ministerul Afacerilor Interne", a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Încetarea raporturilor de serviciu cu MAI s-a făcut "la cerere", după ce fostul ministru de Interne a înaintat o cerere de pensionare, au precizat pentru MEDIAFAX surse ministeriale.

Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Interne după ce procurorii DNA au cerut aviz preşedintelui pentru începerea urmăririi penale pe numele ministrului în dosarul privind fapte de corupţie la DIPI.

Pe de altă parte, titlul de doctor al lui Petre Tobă a fost retras după ce Mircea Dumitru, ministerul Educaţiei, a semnat pe 22 decembrie ordinul, la propunerea CNATDCU, că acesta a plagiat în teza de doctorat. Pe 12 octombrie, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, cu 36 de voturi pentru şi unul împotrivă, că fostul ministru Petre Tobă şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat în lucrările de doctorat, propunând retragerea lucrărilor de doctorat.

La Parchetul General este un dosar deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Petre Tobă împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU care au votat constituirea ultimei comisii tehnice în cazul doctoratului său, dar şi a membrilor acesteia din urmă şi acuză un posibil abuz în serviciu. Plângerea fostului ministru vizează şi membrii celei de-a patra comisii tehnice, cei care au decis că în teza de doctorat a lui Petre Tobă este vorba de un plagiat "masiv". Potrivit surselor judiciare, fostul ministru de Interne vrea ca procurorii să cerceteze dacă s-au respectat prevederile legale şi dacă nu a fost comis un posibil abuz în serviciu referitor la modul în care a fost constituită cea de-a patra comisie tehnică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici