Petru Filip, preşedinte interimar al Senatului. Numirea, făcută de Crin Antonescu

Vicepreşedintele Senatului Petru Filip (PSD) a fost delegat, marţi, de Crin Antonescu, să preia intermar şefia Senatului, pe perioada cât acesta va fi preşedinte interimar.

1172 afișări
Imaginea articolului Petru Filip, preşedinte interimar al Senatului. Numirea, făcută de Crin Antonescu

Petru Filip (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Senatorul Ioan Ghişe (PNL) a declarat, pentru MEDIAFAX, că este normal ca pe perioada vacanţei legislative preşedintele Senatului să delege atribuţiile sale unui vicepreşedinte din Biroul permanent.

De data aceasta, delegarea s-a făcut în urma preluării, de către Crin Antonescu, a interimatului la şefia statului, în urma suspendării din funcţie a lui Traian Băsescu, aceasta urmând a se încheia la finalul interimatului lui Antonescu la Cotroceni.

Potrivit lui Ioan Ghişe, pentru delegarea atribuţiilor nu este nevoie de convocarea unei şedinţe de plen sau a unui Birou Permanent al Senatului.

Senatorul PSD Petru Filip, fost membru PDL, fost primar al municipiului Oradea, a fost votat, în 14 iunie, de către Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD în funcţia de secretar executiv al partidului pe probleme de administraţie.

Petru Filip, vicepreşedinte al Senatului, a anunţat, în 23 aprilie, că pleacă din PDL şi se înscrie în PSD. În 2 mai, senatorul Petru Filip a anunţat că va activa în cadrul grupului PSD.

Petru Filip este senator de Bihor şi a preluat preşedinţia interimară a Senatului după revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, până la alegerea lui Vasile Blaga.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedinte interimar al României, a decis luni CC, constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului a fost respectată.

Referendumul de demitere a preşedintelui urmează să aibă loc în 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici