Piedone demisionează din funcţiile din PC, dar vrea să candideze la şefia partidului

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, demisionează din funcţiile deţinute în PC, dar cere convocarea unui congres extraordinar al partidului, la care vrea să candideze la preşedinţia formaţiunii.

678 afișări
Imaginea articolului Piedone demisionează din funcţiile din PC, dar vrea să candideze la şefia partidului

Cristian Popescu Piedone (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Cristian Popescu Piedone anunţă, într-o scrisoare trimisă preşedintelui PC, Daniel Constantin, că demisionează din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului, rămânând "un simplu membru ce-şi va achita la zi cotizaţia".

"Totodată, consider necesară convocarea congresului extraordinar al Partidului Conservator în maximum 30 de zile de la data prezentei mele demisii, pentru a da posibilitatea tuturor preşedinţilor de filiale din ţară de a-şi exprima punctul de vedere în ceea ce priveşte viitorul partidului, cât şi de a alege o nouă conducere", adaugă Piedone în scrisoare.

El îşi anunţă şi intenţia de a candida la preşedinţia partidului cu ocazia acestui congres pentru a resuscita şi sprijini evoluţia doctrinară a PC şi pentru a-i conferi partidului locul pe care îl merită pe eşichierul politic.

"În cadrul acestui congres îmi voi anunţa intenţia de a candida la preşedinţia partidului pentru a resuscita şi sprijini evoluţia doctrinară, cât şi pentru a conferi pe deplin acestui partid locul pe care eu consider că îl merită şi îl poate obţine prin propriile forţe pe eşichierul politic românesc", conchide Cristian Popescu Piedone.

Piedone deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al PC şi este primar al Sectorului 4, la primul mandat.

Cristian Popescu Piedone anunţa recent că nu intenţionează să candideze pentru postul de primar general al Capitalei până nu-şi va termina proiectele începute în sector, deşi ştie că este pe locul întâi în sondajele pentru Bucureşti, care, "cu teamă", i-au fost ascunse chiar şi lui.

Anunţul său venea după ce liderul PC Daniel Constantin declara, înaintea unei întâlniri cu preşedintele PNL, că Piedone este propus de PC pentru a candida la Primăria Capitalei, el apreciind că există şanse ca edilul Sectorului 4 să fie nominalizat şi de USL.

Piedone declara şi în aprilie, la Congresul PC, că va fi candidatul USL la Primăria Capitalei numai dacă se va modifica legea şi se vor desfiinţa sectoarele, în caz contrar va rămâne candidatul pentru Primăria Sectorului 4.

Piedone s-a născut la 15 februarie 1963, este economist, are doi copii şi este căsătorit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici