Pivniceru cere Parlamentului să prezinte într-un material sintetic evoluţiile din MCV

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca preşedinţii comisiilor de regulament şi juridică şi vicepreşedintele Camerei Viorel Hrebenciuc să prezinte până săptămâna viitoare un punct de vedere cu privire la poziţia Parlamentului faţă de îndeplinirea cerinţelor din raportul MCV.

301 afișări
Imaginea articolului Pivniceru cere Parlamentului să prezinte într-un material sintetic evoluţiile din MCV

Mona Pivniceru (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Conducerea Camerei a luat această decizie la discutarea a două scrisori trimise Parlamentului de către ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, în care prezintă angajamentele Guvernului în urma publicării raportului MCV şi, respectiv, solicită Parlamentului un material sintetic privind progresele în domeniile reformei justiţiei şi al luptei împotriva corupţiei.

Secretarul Camerei Eugen Nicolicea a făcut aceste precizări, după şedinţa conducerii Camerei, arătând că va fi un punct de vedere privind modificările aduse la Statutul deputaţilor şi senatorilor.

"Ministrul Justiţiei a trimis două scrisori, una referitoare la întocmirea unui material sintetic privind progresele înregistrate în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei şi alta cu privire la raportul MCV. Ambele scrisori sunt direcţionate către comisia juridică care va trebui să exprime un punct de vedere. În ceea ce priveşte punctul de vedere al Parlamentului cu privire la modificarea legislaţiei care priveşte Parlamentul, respectiv a Statutului, preşedintele comisiei de regulament, cel al comisie juridice şi vicepreşedintele Viorel Hrebenciuc care coordonează aceste comisii vor întocmi un punct de vedere care va fi prezentat până săptămâna viitoare", a explicat Nicolicea.

Pivniceru prezintă, în una dintre scrisori, angajamentele Guvernului şi un scurt inventar al demersurilor întreprinse de minister în urma publicării raportului MCV din 30 ianuarie 2013.

În cea de-a doua scrisoare, Mona Pivniceru solicită Parlamentului un material sintetic privind progresele în privinţa luptei împotriva corupţiei.

Ea cere ca acest material să aibă în vedere recomandările exprese şi cele implicite din rapoartele CE din iulie 2012 şi ianuarie 2013, deficienţele înregistrate în aceste rapoarte, orice altă evoluţie relevantă din perioada de referinţă care se încadrează în domeniul de aplicare al MCV, prezentarea anumitor categorii de informaţii sub forma tabelelor, graficelor pentru a ilustra concret progresele înregistrate, precum şi structurarea, sintetizarea informaţiilor furnizate, inclusiv a datelor statistice, astfel încât să evidenţieze clar şi obiectiv evoluţiile.

"Am aprecia în mod deosebit trasnmiterea contribuţiei instituţiei dumneavoastră până la data de 20 martie 2013, în limbile română şi engleză, în format electronic şi pe suport hârtie", se mai arată în scrisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici