Pivniceru: Reding nu a fixat o întâlnire bilaterală cu mine, exista şansa uneia informale

Ministrul Justiţiei Mona Pivniceru a declarat joi că Viviane Reding, comisarul european pe Justiţie, nu a fixat o întâlnire bilaterală cu ea, existând şansa uneia informale de prezentare a sa ca ministru al Justiţiei, ministrul explicându-şi astfel absenţa de la o întâlnire cu oficialul european.

909 afișări
Imaginea articolului Pivniceru: Reding nu a fixat o întâlnire bilaterală cu mine, exista şansa uneia informale

Mona Pivniceru (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

"Exista şansa să fie o întâlnire informală, de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a statuat asupra unei întâlniri bilaterale, să îmi prezint, spre exemplu, strategia", a spus Pivniceru.

Ministrul a precizat că a cerut o astfel de întâlnire cu comisarul european pe Justiţie, că şi oficialul european are un calendar aglomerat, dar că s-a pus la dispoziţia acesteia şi că aşteaptă acestă întrevedere.

Potrivit "Gândul", Pivniceru a ratat ocazia de a se întâlni cu Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţiei. Purtătoarea de cuvânt a Vivianei Reding a declarat pentru "Gândul" că întâlnirea Reding-Piviniceru, programată pentru miercuri, a fost anulată pentru că în "agenda ministrului român a intervenit o schimbare".

Întâlnirea ar fi avut loc în contextul în care Pivniceru a demarat procedura de selecţie a viitorului procuror general şi a procurorului şef al DNA. Întâlnirea urma să aibă loc la Viena, în cadrul Conferinţei Miniştrilor Justiţiei din Consiliului Europei. Ministrul Pivniceru a explicat prin intermediul consilierei sale că şi-a anulat deplasarea la Viena pentru că de la biroul Vivianei Reding a fost informată că nu era posibilă o discuţie pe larg cu comisarul european.

Cristina Manda, consilieră a ministrului Pivniceru, a explicat că în cadrul conferinţei de la Viena ministrul Justiţiei ar fi avut posibilitatea doar să "dea mâna" cu comisarul Reding în cadrul unei cine informale. Reprezentanta Ministerului Justiţiei a mai precizat că Pivniceru a fost reţinută la Bucureşti şi de şedinţa de Guvern de miercuri dimineaţă şi de întâlnirea de la CSM de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici