PNL, discuţii exploratorii pentru formarea majorităţii. Orban: Discutăm cu ALDE şi orice partener în afară de PSD/ USR ar sprijini un Guvern de coaliţie, fără PSD, în care să deţină portofoliul Justiţiei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat,joi, că nu va purta discuţii cu PSD pentru formarea unui nou guvern şi că va vota împotriva oricărei formule de guvernare din care face parte PSD, afirmând că PNL va purta discuţii inclusiv cu ALDE pentru a vedea dacă poate forma o majoritatea parlamentară.

2165 afișări
Imaginea articolului PNL, discuţii exploratorii pentru formarea majorităţii. Orban: Discutăm cu ALDE şi orice partener în afară de PSD/ USR ar sprijini un Guvern de coaliţie, fără PSD, în care să deţină portofoliul Justiţiei

PNL, discuţii exploratorii pentru formarea majorităţii. Ludovic Orban: Discutăm cu ALDE şi orice partener în afară de PSD (Imagine: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO)

„Nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului guvern cu PSD. Excludem categoric orice fel de discuţie cu cei care şi-au bătut joc de România. Dacă vom ajunge în situaţia de a vota vom vota împotriva oricărei formule de guvern care conţine PSD”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

PNL va purta discuţii exploratorii cu partidele parlamentare pentru a vedea dacă poate forma o majoritate parlamentară, a afirmat Ludovic Orban.

„Vom face tot ce depinde de noi pentru a împiedica instalarea unui nou guvern PSD. Dacă este posibil vom încerca să formăm o majoritate parlamentară. Vom purta discuţii exploratorii cu orice partner în afară de cei care şi-au bătut joc de România”, a spus Orban.

Întrebat dacă liberalii sunt dispuşi să discute chiar şi cu ALDE, Orban a spus că fără partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu se poate forma o majoritate parlamentară.

„Cu siguranţă că vom discuta pentru că fără ALDE sau o parte din alte nu se poate construi o majoritate parlamentară”, a spus Orban.

PNL va consulta organizaţiile judeţene pentru a stabili dacă vor merge la Cotroceni cu o propunere de premier şi care va fi aceasta.

Luni, va avea loc întrunirea BPEx şi a grupurilor parlamentare, la care vor participa şi preşedinţii organizaţiilor urmând să stabilească mandatul şi componenţa care va merge la consultările de la Cotroceni.

„PNL este pregătit în orice moment să îşi asume guvernarea, dar vrem pe uşa din faţă, fără compromisiuri având în spate o majoritate solidă şi stabilă, iar din discuţiile pe care le-am purtat formula preferată de colegii mei este cea a alegerilor anticipate, deoarece actual structură parlamentară este extrem de defavorabilă construcţiei unei majorităţi parlamentare”, a spus Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a mai declarat joi că PSD a ajuns "cascadorii râsului", afirmând că după ce au votat o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, miniştrii demişi prin moţiune de cenzură, care erau demisonari, şi-au retras demisiile.

"PSD a ajuns de cascadorii râsului. Ieri au votat o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, caz cu totul şi cu totul anormal, azi am aflat că miniştrii care au fost demişi prin moţiune de cenzură şi care erau demisionari au revenit asupra demisiilor.Ne bucurăm că am scăpat de o gaşcă din PSD şi vom face tot ce depinde de noi pentru a scăpa şi de cealaltă gaşcă din PSD, gaşca Dragnea – Firea – Olguţa", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

USR ar sprijini un Guvern de coaliţie, fără PSD, în care să deţină portofoliul Justiţiei

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, joi, că formaţiunea sa a decis, în cadrul Biroului Naţional, poziţia privind consultările de la Cotroceni privind formarea noului Guvern, aceasta constând în intenţia de a sprijini un Guvern de coaliţie, fără PSD, în care să deţină portofoliul Justiţiei.

„Noi suntem dispuşi să colaborăm într-un eventual Guvern, fără PSD, dar atrăgând atenţia că trebuie menţinută independenţa Justiţiei. (...) Ne dorim, într-un eventual Guvern de coaliţie pe care l-am putea sprijini, ministerul Justiţiei ca o garanţie că Justiţia va fi în cotinuare independentă”, a spus Alexandrescu.

Potrivit lui Alexandrescu, USR consideră că opţiunea privind viitorul premier se află la preşedintele Klaus Iohannis, în condiţiile în care PSD şi-a demis propriul Guvern şi a recunoscut că programul de guvernare nu poate fi realizat, fiind doar o „nadă electorală”.

„Am fi eventual de acord să sprijinim un Guvern de coaliţie al opoziţiei cu condiţia ca el să fie condus de un premier responsabil, integru, nu neapărat de culoare politică, deşi ar putea fi de culoare politică, cu o echipă profesionistă, de oameni integri”, a mai spus Alexandrescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici