PNL îl susţine pe Mircea Geoană în turul doi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că PNL a decis să îl susţină pe liderul PSD Mircea Geoană în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dacă se va negocia şi semna un acord bazat pe principii liberale.

46 afișări
Imaginea articolului PNL îl susţine pe Mircea Geoană în turul doi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

Crin Antonescu a mai spus că PNL a decis crearea unei majorităţi parlamentare de susţinere a unui Guvern care să fie condus de Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL a menţionat că BPC "a adoptat în unanimitate această hotărâre" şi i-a acordat în calitate de preşedinte al partidului "un mandat pentru toată perioada care urmează", "pentru declaraţii, pentru semnare de acorduri politice, pentru negocieri în vederea acestor acorduri politice".

El a explicat că "obiectivele majorităţii parlamentare nou create" vizează "scoaterea României din criza economică, politică şi morală, asigurarea stabilităţii politice şi instituţionale a României, asigurarea bunei guvernări a României bazată pe principiile competenţei, transparenţei, corectitudinii şi cheltuirii eficiente şi transparente a banului public, reformarea clasei politice prin promovarea unor lideri politici responsabili şi dedicaţi interesului public şi refacerea prestigiului internaţional al României".

El a mai spus că a discutat cu UDMR despre susţinerea unui Guvern Iohannis.

Aceste decizii au fost adoptate, în unanimitate, de Biroul Politic al Central al PNL.

"Am să vă citesc integral o hotărâre pe care BPC a adoptat-o în unanimitate. PNL, constatând criza politică economică şi morală în care a fost adusă România de Traian Băsescu şi de Guvernul său, degradarea tot mai accentuată a condiţiilor de viaţă din România, escaladarea stării conflictuale atât la nivel instituţional, cât şi la nivelul societăţii, constatând că în turul doi al alegerilor prezidenţiale ce vor avea loc pe 6 decembrie 2009 se vor înfrunta Traian Băsescu şi Mircea Geoană hotărăşte: crearea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea unui Guvern condus de Klaus Iohannis, elaborarea unui program de guvernare care să scotă România din criză şi, trei, susţinerea lui Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale în condiţiile în care se va negocia şi se va semna un accord politic bazat pe principiile fundamentale ale PNL", a declarat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici