PNL va solicita discutarea proiectului asupra desfiinţării Secţiei de anchetare a magistraţilor

Ludovic Orban a anunţat, luni, că liderii grupurilor parlamentare ale PNL au fost mandate să ceară, în sesiunea extraordinară, dezbaterea la Senat, în procedură de urgenţă, a proiectului de lege iniţiat de partid privind desfiinţarea Secţiei de Investigarea a Infracţiunilor din Justiţie.

101 afișări
Imaginea articolului PNL va solicita discutarea proiectului asupra desfiinţării Secţiei de anchetare a magistraţilor

PNL va solicita discutarea proiectului asupra desfiinţării Secţiei de anchetare a magistraţilor

„Biroul executiv al Partidului Naţional Liberal a mandatat liderii grupurilor parlamentare să solicite ca în sesiunea extraordinară să se dezbată în Senat, în procedură de urgenţă, proiectul de lege iniţiat de Partidul Naţional Liberal, privind desfiinţarea Secţiei speciale de cercetare a magistraţilor. Readuc aminte că proiectul de lege iniţiat de Partidul Naţional Liberal a trecut de Camera Deputaţilor, prin adoptare tacită şi se găseşte la Senat. Ca atare, am mandatat senatorii PNL şi evident şi ceilalţi colegi din Camera Deputaţilor să militeze pentru intrdoducerea pe ordinea de zi în sesiunea extraordinară şi pentru adoptarea proiectului de lege al PNL, privind desfiinţarea Secţiei speciale”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul BEX al PNL, de luni.

Liderul liberal a reamintit că în urma sesizării PNL adresată APCE, organismul european a sesizat Comisia de la Veneţia, iar aceasta s-a pronunţat asupra desfiinţării Secţiei de Investigarea a Infracţiunilor din Justiţie. (SIIJ).

„Readuc aminte că în urma sesizării Partidului Naţional Liberal adresate către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneţia şi Comisia de la Veneţia a prezentat un punct de vedere clar, privitor la desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, punct de vedere care se regăseşte de altfel şi în poziţia GRECO şi în poziţiile exprimate de-a lungul timpului de reprezentanţii Comisiei Europene”, a conchis Orban.

Taguri:
orban,
pnl,
secţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici