Ponta a ajuns la o înţelegere cu Diaconescu pentru a candida în echipa acestuia - surse

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, ar fi ajuns la o înţelegere cu Cristian Diaconescu, acceptând să candideze în echipa acestuia pentru funcţia de preşedinte executiv sau secretar general, în funcţie de un răspuns pe care cei doi îl aşteaptă şi de la Liviu Dragnea, susţin surse PSD.

51 afișări
Imaginea articolului Ponta a ajuns la o înţelegere cu Diaconescu pentru a candida în echipa acestuia - surse

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că Ponta ar fi decis să candideze împreună cu Cristian Diaconescu, în cazul în care Congresul va accepta modificarea statutului în sensul impunerii de către preşedintele câştigător a unei echipe de conducere.

Aceleaşi surse au arătat că Diaconescu şi Ponta i-au făcut o ofertă lui Liviu Dragnea, pentru a candida împreună, Dragnea având de ales între funcţia de preşedinte executiv sau secretar general, în funcţie de alegerea acestuia Ponta urmând să ocupe cealaltă funcţie rămasă liberă din primele trei ale ierarhiei naţionale.

Liviu Dragnea, pe de altă parte, este inclus şi în planurile lui Mircea Geoană, pentru candidatura la funcţia de secretar general, el nedându-i însă actualului lider asigurări ferme în acest sens.

Sursele menţionate au arătat că Ponta şi Diaconescu încearcă, pe de altă parte, să îl convingă pe Mitrea, care şi-a anunţat deja sprjinul, într-o formă sau alta, pentru fostul ministru de Externe, să renunţe la a-şi asuma o candidatură pentru funcţia de secretar general al PSD în echipa Diaconescu.

Pe de altă parte, surse din partid declarau, miercuri, că social-democraţii Cristian Diaconescu şi Miron Mitrea s-au întâlnit şi au stabilit refacerea "tandemului" negociat iniţial.

Surse din apropierea liderului PSD au declarat, de asemeena, că preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi-a reînnoit oferta făcută lui Victor Ponta, de a candida în echipa lui, pentru funcţia numărul doi din partid, de preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici