Ponta: Alianţa PSD-ACD, gata înainte de luna martie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi seară, după o nouă discuţie cu Crin Antonescu şi Daniel Constantin, că alianţa PSD-ACD se va putea încheia înainte de luna martie.

26 afișări
Imaginea articolului Ponta: Alianţa PSD-ACD, gata înainte de luna martie

Ponta: Alianţa PSD-ACD, gata înainte de luna martie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a spus că a căzut de acord asupra unor principii cu liderii PNL şi PC, însă e evitat să facă precizări, motivând că doreşte ca în următoarea perioadă să se consulte cu preşedinţii de filiale PSD.

"În perioada următoare voi discuta cu fiecare preşedinte şi cu fiecare organizaţie judeţeană, să vedem dacă există un consens în partid în acest sens, nu vreau să afle niciun coleg de al meu din PSD de la televizor că facem alianţă", a afirmat el.

Întrebat dacă această alianţă se va realiza înainte de luna martie, Ponta a răspuns afirmativ.

Întrebat despre principiile acestei alianţe, Ponta a răspuns: "Trebuie să facem cât mai repede ce aşteaptă oamenii de la noi. Cei cărora le taie Boc pensiile acum aşteaptă soluţii de la noi, cei care văd că nu au bani de benzină aşteaptă de la noi soluţii, cei care se duc cu medicamentele lor la spital aşteaptă de la noi soluţii".

El a precizat că ACD şi PSD au căzut de acord că eventuala alianţă va trebui înregistrată la Tribunal, pentru a acoperi prevederile constituţionale care conferă partidului sau alianţei cu majoritate absolută dreptul de a numi candidatul la funcţia de prim-ministru.

Întrebat dacă PSD şi ACD au agreat şi un principiu în ceea ce priveşte candidaturile comune, dacă acestea vor fi la şi la locale şi la parlamentare, respectiv şi la Consilii Judeţene şi la primării, Ponta a răspuns: "Nu, şi mă întreb cât o să reuşesc să vorbesc de pensii, de medicamente, de preţul benzinei ca să nu mă mai întrebaţi de împărţirea pe liste. O să vorbesc în continuare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici