Ponta: Antonescu a fost la moţiune cot la cot cu Blaga şi Udrea. O alianţă PNL-PDL, atât timp cât nu-l are pe Antonescu în frunte, ne pune probleme

Premierul Victor Ponta a declarat că unul din momentele "jenante" ale dezbaterii moţiunii de cenzură a constat în a-l vedea pe liderul demisionar al PNL Crin Antonescu stând "cot la cot" cu Vasile Blaga şi Elena Udrea, "pe faţă, dornic de colaborare", el arătând că nu şi l-ar fi putut imagina astfel.

1123 afișări
Imaginea articolului Ponta: Antonescu a fost la moţiune cot la cot cu Blaga şi Udrea. O alianţă PNL-PDL, atât timp cât nu-l are pe Antonescu în frunte, ne pune probleme

Crin Antonescu, la moţiune (Imagine: Mihai Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Aceasta nu a fost o moţiune de cenzură, ci un element de campanie electorală pe care colegii liberali l-au imaginat că îi va ajuta şi nu i-a ajutat. Au fost trei momente extrem de jenante. Primul moment jenant care chiar mă afectează şi cred că îi afectează pe toţi cei care au votat USL: domnul Antonescu cot la cot cu domnul Blaga şi cu doamna Udrea. Toţi trei au semnat. Ori eu ştiu că în 2012, 2013 nu mi l-aş fi putut imagina în niciun fel pe domnul Antonescu atât de bine coorodonat, pe faţă, dornic de a colabora cu domnul Blaga şi cu doamna Udrea", a spus Ponta.

El a arătat că al doilea moment "jenant" a fost atunci când Sorin Roşca Stănescu a luat cuvântul în numele PNL, fapt care constituie, în opinia sa, "o jignire" la adresa votanţilor liberali şi a istoriei PNL.

Ponta a spus că al treilea moment "jenant" se referă la faptul fără precedent în istoria Parlamentului României că au semnat moţiunea de cenzură 231 de parlamentari şi au votat 176.

"Deci 60 de parlamentari s-au răzgândit. Să pierzi 60 de parlamentari în două săptămâni şi totuşi să vrei să prelungeşti acest moment e un fel de masochism politic", a spus Ponta.

El a precizat că parlamentarii coaliţiei guvernamentale nu şi-au exercitat dreptul de vot pentru că au considerat că aceasta nu reprezintă o moţiune serioasă.

"Pentru noi nu a fost o moţiune. Am asigurat însă cvorumul, altfel nici nu puteau să ţină moţiunea", a spus Ponta.

El a arătat că nu consideră că cei 60 de parlamentari care s-au răzgândit ar susţine Guvernul.

"Nu, cei 19 care au votat împotrivă probabil că sunt parlamentari liberali, iar 40 au absentat", a precizat Ponta.

Ponta: O alianţă PNL-PDL, atât timp cât nu-l are pe Antonescu în frunte, ne pune probleme

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a admis, luni, că o alianţă între PNL şi PDL ar pune probleme PSD în perspectiva alegerilor pentru Preşedinţie, atât timp cât nu-l va avea pe Crin Antonescu în calitate de candidat.

"O alianţă PNL-PDL, atât timp cât nu-l are pe domnul Antonescu în frunte, ne pune probleme. Dacă e cu domnul Antonescu, nu se pune nicio problemă, pentru că nu cred că vor vota nici alegătorii PDL, iar cei PNL au votat şi ei 12-13 cu greu", a precizat Ponta, răspunzând unei întrebări.

Moţiunea de cenzură a opoziţiei nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, înregistrându-se 176 de voturi "pentru" şi 19 "împotrivă", în condiţiile în care ar fi fost necesare minimum 286 de voturi "pentru".

Moţiunea fusese semnată de 231 de parlamentari.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, a prezentat în Plenul Parlamentului rezultatul votului secret cu bile asupra moţiunii de cenzură. El a precizat că din totalul de 571 de deputaţi şi senatori au fost prezenţi 326, iar numărul de voturi exprimate a fost de 196, din care un vot a fost anulat.

Potrivit lui Mircovici au fost 176 de voturi "pentru" moţiune şi 19 "împotrivă", nefiind întrunit numărul necesar pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată.

"Din 571 de parlamentari au fost prezenţi 326, din care 176 au votat pentru moţiunea de cenzură", a adăugat Mircovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici