Ponta: Anul viitor, se poate ajunge în situaţia ilogică în care în PE va fi un mare grup antieuropean

State vechi democratice precum Franţa, Marea Britanie şi Italia au în Parlament importante forţe populiste şi extremiste, astfel că anul viitor s-ar putea ajunge în situaţia ilogică în care în Parlamentul European să existe cel mai mare grup politic antieuropean, a afirmat, la Berlin, premierul Ponta.

133 afișări
Imaginea articolului Ponta: Anul viitor, se poate ajunge în situaţia ilogică în care în PE va fi un mare grup antieuropean

Premierul Victor Ponta (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"O altă mare provocare este populismul şi euroscepticismul. România încă nu s-a confruntat cu un puternic partid populist, dar văd vechi democraţii ca Franţa, Marea Britanie, Italia având în Parlament importante forţe populiste şi extremiste. Cred că anul viitor în Parlamentul European am putea avea cel mai mare grup politic antieuropean, ceea ce e un pic ilogic să ai în Parlamentul European atât de multe persoane considerând că Europa este ceva rău şi că ar trebui să se revină la valorile conservatoare", a spus Ponta, într-un discurs susţinut la Conferinţa Fundaţiei Friedrich Ebert.

El a mai afirmat că este nevoie de un proiect comun pentru Europa, în care şi noii membri ai Uniunii Europene să aibă un cuvânt de spus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici