Ponta apreciază că o soluţie pentru votul în diaspora este ca alegerile să fie organizate de AEP

Preînregistrarea persoanelor din diaspora care doresc să voteze este cea mai bună soluţie de evitare a unor noi probleme, dar presupune ca acele persoane să şi dorească să se înregistreze, o altă soluţie fiind ca alegerile să fie organizate de Autoritatea Electorală Permanentă, spune premierul Ponta.

282 afișări
Imaginea articolului Ponta apreciază că o soluţie pentru votul în diaspora este ca alegerile să fie organizate de AEP

Ponta apreciază că o soluţie pentru votul în diaspora este ca alegerile să fie organizate de AEP

El a apreciat că organizarea în străinătate a alegerilor pentru diaspora tot de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), conform procedurii din România, şi nu de Ministerul Afacerilor Externe, care are competenţe doar în domeniul politicii externe, nu al organizării alegerilor, este o soluţie care poate evita apariţia unor probleme în exercitarea votului, aşa cum s-a întâmplat anul trecut la alegerile prezidenţiale.

"Soluţia pentru viitor nu este ca Guvernul să facă mai multe...pentru că nu ştii, dacă le faci într-un loc, poate e aglomeraţie în altă parte. Preînregistrarea este cea mai bună soluţie şi se face foarte simplu, dar dacă românii de acolo vor să se înregistreze, să îşi dorească să se înregistreze. Ideea este că se presupune un anumit act administrativ şi nu toţi au toate documentele în regulă. O a doua soluţie...în România, deja, alegerile sunt organizate de Autoritatea Electorală Permanentă, nu de Guvern, şi nu a fost nicio problemă, nu a existat nicio acuzaţie şi nici nu a fost o dezbatere politică, pentru că Autoritatea are mai puţin un profil politic. Soluţia pe viitor este ca şi votul în diaspora să fie organizat de Autoritatea Electorală Permanentă, nu de Guvern", a spus Ponta la postul B1 TV.

El a arătat că modul de organizare a alegerilor prezidenţiale în diaspora a fost o greşeală şi o mare lovitură pentru al doilea tur, din care a rezultat un preţ politic foarte mare, dar corect, dar a reluat ideea că regulile nu puteau fi schimbate în timpul jocului prin suplimentarea secţiilor de vot şi ar fi generat contestarea alegerilor de către Monica Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici