Ponta arată, după atentatul din Boston, importanţa parteneriatului strategic cu SUA

Victor Ponta a exprimat, marţi, compasiune şi solidaritate faţă de victimele atentatului de la Boston şi a anunţat că a trimis o scrisoare în acest sens Guvernului SUA, el arătând în acest context importanţa parteneriatului strategic pe care România îl are cu Statele Unite ale Americii.

292 afișări
Imaginea articolului Ponta arată, după atentatul din Boston, importanţa parteneriatului strategic cu SUA

Victor Ponta (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Este încă un moment în care cred că România realizează cât de important este angajamentul nostru în parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, cu lumea occidentală. Suntem aliaţi în faţa unori duşmani comuni şi cred că orice efort şi orice sacrificiu pe care România l-a făcut şi îl va face în continuare în această bătălie dreaptă alături de aliaţii noştri este justificat", a spus Ponta.

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte zeci rănite, luni, în două explozii simultane produse în apropierea liniei de sosire a maratonului de la Boston (nord-estul Statelor Unite). Exploziile prezintă semnele comiterii unor atentate.

Peste 26.000 de persoane participau la maratonul de la Boston, cursa cea mai veche din Statele Unite, organizată în fiecare an de Ziua Patrioţilor.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi dimineaţă, că printre victimele exploziilor care au avut loc la maratonul de la Boston nu au fost identificaţi cetăţeni români.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici