Ponta: Băsescu nu are nicio treabă cu programul Parlamentului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că preşedintele Traian Băsescu "nu are nicio treabă cu programul Parlamentului", care a decis ca votarea moţiunii de cenzură să aibă loc marţi.

63 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu nu are nicio treabă cu programul Parlamentului

Ponta: Băsescu nu are nicio treabă cu programul Parlamentului (Imagine: David_Nika/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că la precedenta moţiune de cenzură din octombrie 2009 votul a avut loc tot la şase zile de la citirea documentului în Parlament, iar atunci şeful statului nu a avut nicio obiecţie.

"Birourile Permanente ale Parlamentului au decis în unanimitate că moţiunea se dezbate şi se votează marţi. Preşedintele Băsescu nu are nicio treabă cu programul Parlamentului care dezbate o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. Ce treabă are cu programul Parlamentului? Ultima moţiune de cenzură din octombrie s-a dezbătut la şase zile de la citire şi erau acelaşi preşedinte şi aceeaşi Constituţie", a spus liderul PSD.

Acesta a afirmat că este greşeala sa că discută despre un subiect care "nu există" şi care a fost creat de Traian Băsescu, care "uneori doarme bine sau uneori prost şi se apucă să scrie scrisori".

"Moţiunea se votează marţi şi îmi doresc să fie adoptată pentru că înseamnă că nu se pun în practică măsurile de austeritate şi, de miercuri, oamenii pot să iasă din nebunia în care au fost băgaţi începând cu 6 mai", a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că scopul moţiunii nu este în principal căderea Guvernului Boc, ci blocarea măsurilor de reducere a pensiilor şi salariilor.

"Obiectiv principal nu este să dăm să dăm jos Guvernul Boc ca să vină PSD, ci este să blocăm aplicarea unor măsuri antisociale, blocarea tăierii de salarii şi pensii", a subliniat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, România nu se va confrunta cu o criză politică în cazul în care Guvernul Boc va cădea în urma moţiunii, pentru că însuşi actualul Guvern este "cea mai criză politică" a ţării.

Ponta a participat vineri la o întâlnire cu universitari din Transilvania, organizată de fostul negociator şef al României cu UE Vasile Puşcaş.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului joi o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, în condiţiile în care data decisă de Parlament în acest sens este 15 iunie. Şeful statului a invocat prevederi constituţionale potrivit cărora moţiunile de cenzură se dezbat după trei zile de la prezentarea în plen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici