Ponta: Băsescu şi-a "plantat" oameni în diverse instituţii ale statului pentru servicii

Preşedintele Traian Băsescu şi-a "plantat, infiltrat" în diverse instituţii ale statului oameni care încă mai sunt dispuşi să facă servicii celui care i-a numit, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

220 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu şi-a "plantat" oameni în diverse instituţii ale statului pentru servicii

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a răspuns astfel întrebat, la Antena 3, ce va face dacă Băsescu va încerca, prin instituţii ale statului, să îi facă rău lui sau apropiaţilor, să aresteze sau întocmească dosare la comandă politică, fiind făcută de către moderator şi o remarcă privind protestul unor membri PSD la adresa instituţiilor "controlate" de Băsescu care "se bate cap în cap" cu raportul pozitiv al Guvernului despre DNA.

"Eu cred că problema nu mai este deja a instituţiilor, ci a unor oameni puşi, plantaţi acolo - folosesc un termen pe care Băsescu cred că îl cunoaşte foarte bine dinainte de 1989 - plantaţi, infiltraţi în diverse instituţii ale statului, care încă mai sunt dispuşi să facă servicii celui care i-a numit", a spus Ponta.

Guvernul a transmis CE că DNA, ca urmărire penală, ICCJ şi celelalte instanţe, în faza de judecată, au avut rezultate semnificative, rata de confirmare a inculpărilor DNA prin hotărâri judecătoreşti definitive depăşind în ultimii şapte ani 90%, iar ANI a avut tot rezultate notabile în ultimii 5 ani.

Aprecierile Guvernului la adresa Direcţiei Naţională Anticorupţie (DNA), Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au fost introduse în Programul Naţional de Reformă, la capitolul privind progresele înregistrate în combaterea corupţiei.

Documentul, obţinut şi prezentat miercuri de MEDIAFAX, completează Programul de convergenţă înaintat Comisiei Europene (CE).

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, comentând documentul despre DNA şi ICCJ transmis de Guvern la Bruxelles, obţinut de MEDIAFAX, că actul arată capacitatea premierului de a avea un limbaj dublu.

La rîndul său, liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că documentul trimis la Bruxelles de către Guvern în care este lăudată activitatea DNA şi a ANI este elaborat de toate instituţiile şi reflectă poziţia fiecărei structuri în parte, adăugând că nu a stat să scrie cu mâna lui fiecare capitol din document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici