Ponta: Băsescu şi Viktor Orban, la fel de înguşti în gândire. Prietenia lor, un pericol pentru România

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că prietenia dintre Traian Băsescu Viktor Orban este "un pericol" pentru România ca ţară şi pentru poziţia acesteia în Europa, el susţinând că cei doi sunt "oameni la fel de înguşti în gândire, la fel de dornici de putere absolută".

81 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu şi Viktor Orban, la fel de înguşti în gândire. Prietenia lor, un pericol pentru România

Ponta: Băsescu şi Viktor Orban, la fel de înguşti în gândire. Prietenia lor, un pericol pentru România (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"S-au găsit amândoi: doi oameni la fel de înguşti în gândire, la fel de dornici de putere absolută. Şi, repet, pentru noi prietenia dintre Băsescu şi Viktor Orban e un pericol pentru noi ca ţară şi ca poziţie în Europa", a spus Ponta.

El a apreciat că propunerea avansată de preşedintele Traian Băsescu privind introducerea în Constituţie a unei prevederi care să limiteze la 3% deficitul bugetar este "o uriaşă prostie", pe care numai la Viktor Orban a văzut-o.

"Prevederea de 3% deficit în Constituţie e o uriaşă prostie, cred că i-a fost inspirată de noul său prieten, Viktor Orban, că am văzut că şi Viktor Orban vrea să modifice Constituţia. Deficitele şi, în general, economia nu ţin cont de deciziile politice ale lui Băsescu. O prostie de genul ăsta numai la Viktor Orban am văzut şi am văzut că Traian Băsescu, în Europa, în afară de Viktor Orban, nu mai are niciun fel de partener, nimeni nu mai vrea să stea de vorbă cu el", a adăugat Ponta.

Reprezentanţii PDL şi preşedintele Traian Băsescu au discutat, duminică, despre revizuirea Constituţiei, printre propuneri aflându-se revenirea la mandatul de patru ani pentru şeful statului, posibilitatea dizolvării Parlamentului în cazul în care Legislativul suspendă preşedintele, iar acesta nu este demis la referendum, precum şi posibilitatea prevederii în Constituţie a unui deficit bugetar de maximum 3%.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că se analizează posibilitatea ca în proiectul legislativ privind revizuirea Constituţiei să se propună şi prevederea unui deficit maxim de 3% pentru bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici