Ponta: Băsescu şi Voronin sunt la fel, cântau şi se ţineau de umeri în cârciumi

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni seară, în CExN, comentând alegerile din Republica Moldova, că Traian Băsescu şi Vladimir Voronin sunt la fel, "cântau şi se ţineau de gât prin cârciumă".

30 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu şi Voronin sunt la fel, cântau şi se ţineau de umeri în cârciumi

Ponta: Băsescu şi Voronin sunt la fel, cântau şi se ţineau de umeri în cârciumi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a făcut, la începutul Comitetului Executiv, o trecere în revistă a principalelor evenimente politice, afirmând despre partidele proeuropene de la Chişinău că, dacă ar fi fost mai unite, ar fi putut obţine un rezultat mai bun.

El s-a referit şi la Vladimir Voronin, comparându-l cu Traian Băsescu. "Amândoi sunt prieteni, sunt identifici, cântau împreună, se ţineau de gât prin cârciumi", a spus Ponta.

Liderul social-democrat a lansat şi o serie de atacuri la adresa PDL, afirmând că una dintre explicaţiile pentru care acest partid nu a mai scăzut sub 15% în sondaje este faptul că democrat-liberalii "controlează tot ce înseamnă sistem administrativ, cu zeci de mii de oameni angajaţi pe criterii politice şi cu zeci de firme clientelare".

Ponta a mai afirmat că suma alocată în bugetul pe 2012 pentru cei 10.000 de kilometri de autostrăzi "sunt banii de campanie pentru PDL, banii cu care vor să fure voturile în 2012".

Preşedintele PSD s-a referit şi la atacurile pe care Cristian Preda le-a lansat la adresa lui. "Ca întotdeauna, Cristian Preda şi Traian Ungureanu ştiu mai bine ce s-a întâmplat acolo (la reuniunea grupului socialist democrat din PE de la Strasbourg-n.r.) fără ca să fie acolo. Lăsaţi-i în pace, aşa face PDL tot timpul", a spus el.

Ponta s-a referit şi decizia PNL de a-şi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură, afirmând că vor mai exista momente în care liderii liberali îşi vor schimba deciziile. "Nu vă enervaţi, liberalii vor mai veni odată, probabil că după aia iar se răzgândesc şi or să îşi retragă semnăturile", a spus el.

Ponta a mai afirmat că PSD trebuie "să lase loc de discuţii" cu toate partidele, inclusiv UDMR, sub anumite condiţii, împotriva PDL şi a lui Traian Băsescu.

Potrivit datelor preliminare prezentate luni de Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 95,4 la sută din voturi, pentru PCRM au votat 40,5 la sută dintre alegători, PLDM - 28,7 la sută, PDM - 12,9 la sută, iar pentru Partidul Liberal au votat 9,3 la sută dintre alegători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici