Ponta: Băsescu va promulga Legea referendumului, este suficient de fricos pentru funcţia sa

Preşedintele Băsescu trebuie să promulge Legea referendumului deoarece este suficient de fricos pentru funcţia sa ca să încalce Constituţia, afirmă liderul USL, premierul Ponta, adăugând că preşedintele se comportă ca un copil râzgâiat care mai vrea să mai strice jucăriile înainte să le ia părinţii.

413 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu va promulga Legea referendumului, este suficient de fricos pentru funcţia sa

Ponta: Băsescu va promulga Legea referendumului, este suficient de fricos pentru funcţia sa (Imagine: Mediafax Foto)

El a făcut referire la articolul 77, alineatul 3, din Constituţie, conform căruia, dacă preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.

"Aici nu există interpretări, nu există loc de «stai, că nu vreau să aplic Constituţia». Preşedintele trebuie să o aplice şi este suficient de fricos pentru funcţia domniei sale ca să zică una la TV şi, după aia, să o promulge. Că o s-o promulge în a 9-a zi, la ora 24, astea sunt chestii de copii. Parcă e un mic copil, râzgâiat, care mai vrea să mai strice jucăriile înainte să i le ia părinţii", a spus Ponta la România TV.

Liderul PSD a adăugat că preşedintele nu vorbeşte serios pe această temă, iar energiile sunt consumate degeaba.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că nu crede că şeful statului va putea contesta pentru a doua oară la Curtea Constituţională Legea referendumului, afirmând că în acest caz o lege ar putea fi "atacată la nesfârşit" şi poate fi blocată "la infinit" de la promulgare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că nu exclude posibilitatea de a reveni cu o sesizare la Curtea Constituţională în legătură cu legea care stabileşte pragul de 30% prezenţă la referendum pentru validare.

El a mai declarat că în prezent preşedintele este ales cu 50% plus unul din electori, iar dacă intră legea în vigoare, ar putea fi demis cu 30%, în condiţiile în care actuala majoritate are 70%.

Băsescu a mai precizat că un eventual preşedinte de dreapta ar fi schimbat imediat de către această majoritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici