Ponta: Băsescu va sta la aceeaşi masă cu premierul ungar. E o bună ocazie să lămurească lucrurile

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu va sta, în cursul zilei, la Consiliul European, la aceeaşi masă cu primul-ministru ungar, el opinând că este o bună ocazie pentru ca cei doi oficiali să lămurească lucrurile legate de scandalul diplomatic.

412 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu va sta la aceeaşi masă cu premierul ungar. E o bună ocazie să lămurească lucrurile

Ponta: Băsescu va sta la aceeaşi masă cu premierul ungar. E o bună ocazie să lămurească lucrurile (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"Sunt convins că azi la Consiliul European, unde preşedintele ţării va sta practic la aceeaşi masă a Consiliului European cu primul-ministru maghiar, e o ocazie foarte bună ca să lămurească lucrurile", a spus Ponta.

Ponta a spus că el, în calitate de premier, nu va discuta cu omologul său ungar pe tema aceasta şi că nu îl interesează opinia acestuia referitoare la acest subiect.

Întrebat dacă va discuta problema steagurilor cu omologul său din Ungaria, Ponta a răspuns: "Nu. Problemele de legislaţie internă şi de respectare a minorităţilor în România sunt problemele noastre. Nu are nicio treabă primul-ministru maghiar cu chestia asta şi nu mă intersează opiniile lui pe această temă".

Ponta a spus că, din punctul său de vedere, nu este o problemă în România.

"Eu am văzut multe din poziţiile minorităţii maghiare de ieri. Au fost poziţii echilibrate şi raţionale. Cred că această provocare are legătură cu alegerile şi cu situaţia politică din Ungaria şi nu-mi face deloc plăcere şi mi se pare incorect ca România să fie folosită ca subiect în alegeri interne din ţara vecină", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici