Ponta: Când am avertizat cu excluderea din PSD, mă refeream la oricine, nu doar la Vanghelie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, miercuri, că atunci când a transmis mesajul privind excluderea celor care vor începe să se lupte pentru şefia partidului până la prezidenţiale s-a referit nu doar la Marian Vanghelie, ci la oricine.

524 afișări
Imaginea articolului Ponta: Când am avertizat cu excluderea din PSD, mă refeream la oricine, nu doar la Vanghelie

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

”Ceea ce pot să vă confirm - e un lucru pe care l-am spus şi la Orăştie - am adresat o avertizare şi un mesaj foarte clar către toţi colegii mei: cine se ocupă până pe 16 noiembrie de ce va face după, cine se bate pe moştenirea lăsată de mine, îl excludem din partid. Nu mă refeream doar la domnul Vanghelie, mă refeream la oricine”, a spus Ponta.

El a precizat că este convins că la Orăştie toţi social-democraţii au primit meajul că bătălia pe pielea ursului din pădure e un lucru care nu va mai fi acceptat, întrucât ar fi o mare greşeală după experienţele din 2004 şi 2009.

După 16 noiembrie, dacă au locuri libere lăsate de mine, atunci sigur că va fi o competiţie. Dar până pe 16 noiembrie cine nu înţelege acest lucru pleacă din partid”, a spus Ponta.

Întrebat dacă la şedinţa informală a CExN de la Orăştie a existat o altercaţie între Marian Vanghelie şi Mihnea Costoiu, Ponta a răspuns: ”Nu, nu, astea sunt poveştile dumneavoastră şi ştiţi cum spuneţi dumneavoastră, jurnaliştii: când o ştire e frumoasă, e păcat să fie şi adevărată. Dumneavoastră puteţi să o discutaţi”.

Întrebat, pe de altă parte, dacă Marian Vanghelie s-ar fi ales cu o vânătaie în urma unei astfel de altercaţii cu Costoiu, aşa cum s-a relatat în presă, Ponta a răspuns: ”Să-l întrebaţi pe domnul Bănicioiu, că dânsul e medic”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la Orăştie, după şedinţa informală a CExN, că, potrivit discuţiilor din reuniune, social-democratul care, în loc să se ocupe de campania pentru prezidenţiale, se va ocupa de cine îi va lua locul la conducerea partidului va pleca din partid.

Întrebat cine îi va lua locul la preşedinţia PSD, Ponta a răspuns: "Ei, uite asta am discutat cu colegii mei şi am spus că cel care până pe 16 noiembrie, în loc să se ocupe de campania prezidenţială, se ocupă de cine îmi ia mie locul, va pleca din partid a doua zi când aflăm acest lucru".

El a arătat că aceasta reprezintă "o înţelegere" a tuturor celor care au participat la reuniunea de la Orăştie.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a anunţat, luni, în şedinţa informală a CExN de la Orăştie, că îşi înscrie candidatura la preşedinţia PSD, el anunţând şi intenţia de a candida în 2016 la Primăria Generală a Capitalei, potrivit unor surse social-democrate.

Sursele citate au arătat, pentru MEDIAFAX, că în reuniunea CExN s-a discutat despre organizarea unui congres de alegeri în PSD în luna februarie 2015.

Aceleaşi surse au menţionat că Vanghelie a luat cuvântul şi a anunţat că doreşte să candideze la preşedinţia PSD, la acel congres.

Totodată, Vanghelie a expirmat şi intenţia de a candida în 2016 la Primăria Generală a Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici