Ponta: CCR a oprit cel mai mare jaf după 1989, hoţia lui Dragnea prin Fondul Suveran de Investiţii

Fostul premier, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că prin decizia CCR care a stabilit că Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii este neconstituţională, judecătorii Curţii au împiedicat "cel mai mare jaf din avuţia României după 1989", o "hoţie" făcută de liderul PSD, Liviu Dragnea.

470 afișări
Imaginea articolului Ponta: CCR a oprit cel mai mare jaf după 1989, hoţia lui Dragnea prin Fondul Suveran de Investiţii

Ponta: CCR a oprit cel mai mare jaf după 1989, hoţia lui Dragnea prin Fondul Suveran de Investiţii

"Curtea Constituţională a oprit (pentru moment cel puţin) cel mai mare jaf din avuţia României după 1989-această uriaşa hoţie a fost promisă de Liviu Dragnea “protectorilor” săi din afară ţării (Rusia, Israel, SUA) / era un preţ de peste 10 miliarde de euro din ce a mai rămas Statului şi poporului Român pe care Dragnea era dispus să îl plătească pentru protecţia sa politică şi pentru câteva fotografii cu lideri internaţionali! Însă CCR nu poate face mai mult-dacă vrem ca Dragnea să nu vîndă România la bucată trebuie să facem şi noi mai mult ( iar parlamentarii care au votat acest jaf să nu închidă ochii şi să ştie că sunt complici la acesta crimă împotrivă României)!", a scris fostul premier Victor Ponta, miercuri pe Facebook.

Curtea Constituţională a admis toate sesizările formulate de Opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii, motivând că un astfel de Fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de guvern, a anunţat preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

CCR a discutat, miercuri, pe marginea sesizărilor depuse de PNL, USR, PMP şi de către preşedintele Klaus Iohannis la Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii (FSDI). Argumentul principal oferit în obiecţiile de neconstituţionalitate a fost că o astfel de decizie care să înfiinţeze Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) trebuie luată printr-un act al administraţiei centrale, nu printr-o lege adoptată de Parlament.

Parlamentul a adoptat, pe 7 iunie, proiectul care înfiinţează Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care va include 33 de companii de stat. Acţionarul acestuia va fi statul român, iar capitalul social se va ridica la 9 miliarde de lei.

Proiectul iniţiat de 181 de deputaţi şi senatori PSD şi ALDE are ca scop dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase, de proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile, în diverse sectoare economice, prin participare directă ori prin intermediul altor fonduri de investiţii sau al unor societăţi de investiţii, singur sau împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriate public-private. Un alt scop al înfiinţării FSDI este administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit.

Legea a fost trimisă de către Parlament spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis pe 16 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici