Ponta: Cel care se nu se ocupă de campanie, ci de cine îmi ia mie locul în PSD, va pleca din partid

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la Orăştie, după şedinţa informală a CExN, că, potrivit discuţiilor din reuniune, social-democratul care, în loc să se ocupe de campania pentru prezidenţiale, se va ocupa de cine îi va lua locul la conducerea partidului va pleca din partid.

428 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cel care se nu se ocupă de campanie, ci de cine îmi ia mie locul în PSD, va pleca din partid

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat cine îi va lua locul la preşedinţia PSD, Ponta a răspuns: "Ei, uite asta am discutat cu colegii mei şi am spus că cel care până pe 16 noiembrie, în loc să se ocupe de campania prezidenţială, se ocupă de cine îmi ia mie locul, va pleca din partid a doua zi când aflăm acest lucru".

El a arătat că aceasta reprezintă "o înţelegere" a tuturor celor care au participat la reuniunea de la Orăştie.

"Am trecut cei mai mulţi dintre noi prin perioada şi 2004 şi 2009. Când unii erau în campanie, alţii împărţeau pielea ursului din pădure. Or, dacă vreţi, cea mai importantă discuţie de azi a fost exact aceasta, şi anume «Stimaţi colegi, toată lumea trage în campanie, dacă câştigăm funcţia de preşedinte, atunci discutăm de pe 17 de cine va fi preşedintele partidului»", a spus Ponta.

El a arătat că social-democraţii pot pierde alegerile dacă se concentrează pe o bătălie fără obiect. "Putem să pierdem dacă în loc să ne concentrăm pe ceea ce trebuie să facem ne concentrăm pe o bătălie care nu are obiect", a mai spus Ponta.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Orăştie, că social-democraţii cu care a discutat în cadrul şedinţei informale a CExN doresc ca Victor Ponta să candideze la prezidenţiale, fără a mai organiza alegeri interne în partid pentru desemnarea candidatului.

Întrebat dacă social-democraţii vor ca Victor Ponta să-şi anunţe candidatura la prezidenţiale, Dragnea a răspuns: "Nu e nicio noutate faptul că colegii doresc lucrul ăsta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici