Ponta cere Guvernului suspendarea imediată a PNDI. Ungureanu: O să discutăm chestiunea aceasta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, spune că a luat act de intenţia Guvernului de a prioritiza proiectele publice, el precizând că această intenţie trebuie susţinută de gesturi concrete, respectiv suspendarea imediată a PNDI. Ungureanu a răspuns, întrebat despre cererea lui Victor Ponta, că va discuta "chestiunea aceasta".

2464 afișări
Imaginea articolului Ponta cere Guvernului suspendarea imediată a PNDI. Ungureanu: O să discutăm chestiunea aceasta

Ponta cere Guvernului suspendarea imediată a PNID. Ungureanu: O să discutăm chestiunea aceasta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"În principiu, prioritizarea proiectelor publice este o măsură susţinută şi de USL în programele sale. Problema este însă că nu poţi să enunţi credibil o asemenea intenţie în timp ce derulezi în continuare un program prin care se risipesc banii publici înspre clientela politică. Este vorba despre PNDI-ul derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, program criticat dur atât de reprezentanţii FMI, cât şi de cei ai Comisiei Europene", susţine Ponta, într-o declaraţie remisă, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

"Singurul răspuns corect pe care ar trebui să îl dea Executivul este stoparea acestui program. În 2012, deficitul a fost crescut pentru a se face pe plac intereselor fostului ministru şi al firmelor apropiate de partidele de la guvernare. Suspendarea imediată a PNDI şi utilizarea celor 280 milioane euro prevăzuţi în bugetul actual în vederea unor programe de creare de locuri de muncă ar fi sprijinită şi de USL şi ar fi o primă dovadă palpabilă a implementării unor intenţii laudabile dar lipsite de conţinut", mai susţine Victor Ponta.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns, întrebat despre propunerea lui Victor Ponta, că va discuta "chestiunea aceasta".

"O să discutăm chestiunea aceasta. Oricum sunt o grămadă de lucruri care sunt acum în programul nostru de activitate în această săptămână. Vă rog să urmăriţi comunicatele noastre şi veţi vedea cât de încărcată este agenda publică", le-a răspuns Mihai Răzvan Ungureanu ziariştilor.

Bugetul se va concentra pe susţinerea creşterii economice prin stabilitate fiscală, dar o colectare mai bună, cu aplicarea echidistantă a legislaţiei fiscale, şi pe baza eficientizării şi prioritizării cheltuielilor publice, a declarat noul ministru al Finanţelor, Bogdan Drăgoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici