Ponta cere miniştrilor să nu răspundă jignirilor lui Băsescu: Atâta ştie, atâta face

Premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să nu răspundă jignirilor preşedintelui Traian Băsescu şi să îl lase pe acesta să îşi continue campania electorală, explicându-i şi ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, că "este de bine când te jigneşte Băsescu".

664 afișări
Imaginea articolului Ponta cere miniştrilor să nu răspundă jignirilor lui Băsescu: Atâta ştie, atâta face

Ponta cere miniştrilor să nu răspundă jignirilor lui Băsescu: Atâta ştie, atâta face (Imagine: www.gov.ro)

"Fac un apel la dumneavoastră să-l lăsaţi pe domnul preşedinte Băsescu în campania lui electorală, atâta ştie, atâta face. Domnule ministru (Dobriţoiu-n.r.), vă rog eu să...ştiţi cum, când te jigneşte Băsescu, e de bine, nu vă faceţi niciun fel de grijă, important este să ne vedem de treabă", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

El a mai cerut miniştrilor să formuleze răspunsuri cât mai tehnice fără să răspundă la calomniile, jignirile şi minciunile cu care s-au obişnuit din partea preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, luni, întrebat despre declaraţiile ministrului Apărării, Corneliu Dobritoiu, potrivit cărora Strategia naţională de apărare nu a ajuns în termen la Parlament şi că ar fi "lăutărească" această lege, că "Moş Teacă este Moş Teacă".

"Deci o asemenea expresie nu putea veni decât de la Moş Teacă. Deci strategia de siguranţă naţională stă în Parlament de doi ani şi nu e dezbătută. Sigur, orice moş Teacă poate spune nu a trimis-o. Dar Moş Teacă e Moş Teacă!", a răspuns Băsescu.

De asemenea, preşedintele a fost chestionat în legătură cu declaraţiile ministrului Apărării potrivit cărora, odată cu modificarea Constituţiei, ar trebui să se propună şi modificarea legii de funcţionare a CSAT, privind introducerea unor prevederi referitoare la atribuţii şi în alte domenii de siguranţă naţională.

"Nu trebuie să scape nicio instituţie a statului, toatea trebuiesc atacate, iar ministrul Apărării exact asta face. (...) CSAT poate să preia oricând o problemă de siguranţă naţională, fie că e siguranţă alimentară, fie că e siguranţă energetică, fie că e în zona siguranţei economice. Deci nu văd ce modificări trebuiesc făcute", a spus Băsescu.

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a susţinut, luni, referindu-se la Strategia Naţională de Apărare, că acest document este doar "muzică lăutărească", "un panseu", "un articol", "un eseu" dacă nu se iau în considerare resursele financiare.

El a participat la o dezbatere în domeniul apărării organizată la Academie, în cursul căreia a avut un schimb de replici în contradictoriu cu Iulian Fota, consilier prezidenţial pe Apărare. Dobriţoiu a criticat Strategia Naţională de Apărare propusă de Preşedinţie.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici