Ponta: Cred că ar trebui remaniat premierul Traian Băsescu

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat vineri seară la Sibiu, referitor la o eventuală remaniere, că el consideră că "ar trebui remaniat premierul Traian Băsescu", adăugând ulterior că "toţi miniştrii ar trebui remaniaţi".

238 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cred că ar trebui remaniat premierul Traian Băsescu

Ponta: Cred că ar trebui remaniat premierul Traian Băsescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Victor Ponta a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cine ar trebui remaniat din Guvern.

"Ca să citez din Agenţia France Press, cred că ar trebui remaniat primul ministru Traian Băsescu. În rest, dacă-l schimbi pe Igaş cu Ialomiţeanu sau pe Baconschi cu Udrea, care-i diferenţa?! Nu este niciuna. Problema, dincolo de persoane şi de faptul că sunt miniştri analfabeţi sau sunt de o incompetenţă nemaipomenită, într-o clasă politică ce a văzut ceva incompetenţi la viaţa ei, dincolo de asta, problema României este că nu există niciun fel de măsuri şi strategie economică.

Într-o Europă care se confruntă cu o criză economică aproape fără precedent, suntem o ţară care este complet în afara efortului european de combatere a crizei. Nu contăm la nivel european, nu ne întreabă nimeni absolut nimic, nici ce trebuie făcut, nu putem cheltui banii pe care UE ni-i pune la dispoziţie, ştim doar să împrumutăm un miliard şi ceva de euro pe lună, fără să ştim să spunem de unde să-i dăm înapoi", a afirmat Ponta.

Ponta a adăugat că el consideră că "primul ministru Traian Băsescu este problema numărul unu".

"Toţi miniştrii ar trebui remaniaţi. Mi-e greu să fac un asemenea top, pentru că unii dintre ei, mă gândesc la domnul Igaş, ar trebui să meargă la şcoală", a conchis Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la TVR 1, răspunzând unei întrebări, că rămâne de văzut ce se va întâmpla cu remanierea, menţionând că premierul se va pronunţa, fiind mandatat deja de partid să analizeze problema, şeful statului adăugând: "Să treacă Fondul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici