Ponta: CSAT este o instituţie serioasă, chiar dacă Traian Băsescu e un tip neserios

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că CSAT este o instituţie serioasă şi are stenograme, el apreciind că preşedintele Traian Băsescu este "un tip neserios", a cărui singură "contribuţie" la binele ţării sunt stenogramele.

128 afișări
Imaginea articolului Ponta: CSAT este o instituţie serioasă, chiar dacă Traian Băsescu e un tip neserios

Ponta: CSAT este o instituţie serioasă, chiar dacă Traian Băsescu e un tip neserios (Imagine: Octav Ganea- MediafaxFoto)

Solicitat să comenteze afirmaţiile şefului statului, Traian Băsescu, potrivit căruia Ponta ar fi plecat de la şedinţa CSAT pentru că preşedintele ar fi propus mai mulţi bani la Armată, premierul a replicat: "Păi aveţi stenogramele. Ce, ne povestim amintirile?".

"CSAT este o instituţie serioasă, chiar dacă Traian Băsescu e un tip neserios. Dar CSAT este o instituţie serioasă şi are stenograme", a adăugat Ponta.

Întrebat cum vede faptul că Traian Băsescu e dispus să desecretizeze aceste stenograme, Ponta a spus: "Întotdeuna. E singura lui contribuţie la binele ţării, a domnul Băsescu, stenogramele".

Ponta a mai spus că Traian Băsescu se aseamănă cu Dan Diaconescu, cei doi "înjurându-l" tot timpul la OTV, respectiv B1Tv.

"Cred că e obligaţia şi a mea şi a tuturor celor care avem grijă de ţara asta e să-l lăsăm în pace pe Băsescu. Asta e, o să ne înjure. Mă uit la OTV - îl văd pe Dan Diaconescu, mă uit la B1, îl văd pe Băsescu, nicio diferenţă, seamănă, se iubesc, sunt prieteni, au acelaşi adversar, e foarte bine", a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că subiectul disputei din ultima şedinţă CSAT nu ar fi fost "megaministerul" contestat de premierul Victor Ponta, ci faptul că acesta s-ar fi împotrivit alocării de sume suplimentare pentru Armată, susţinută de şeful statului şi ministrul Apărării.

Băsescu a susţinut, într-o emisiune la B1 Tv, că prim-ministrul ar fi "minţit" în legătură cu disputa din ultima şedinţă CSAT, caz în care este dispus să desecretizeze stenograma şedinţei.

"La CSAT nu s-a discutat despre acel minister despre care el a vorbit o săptămână cum vroiam să ocupăm Guvernul cu un minister făcut la Cotroceni, subiectul nu a fost (...) Subiectul la care s-a inflamat era exact vorba despre armată, unde Dobriţoiu spusese că e într-o situaţie dificilă din punct de vedere al asigurării cheltuielilor materiale pentru armată şi eu am cerut la rectificare să-i suplimenteze fondurile", a spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici